Η Κατερίνα Λέχου δίνει ομολογουμένως μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις. Είτε στο χαρτί, είτε στην οθόνη, παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ, συζητώντας για θέματα που αφορούν λίγο – πολύ κάθε σύγχρονη γυναίκα. Σχεδόν κάθε συνέντευξή της, έχει στιγμές και λόγια της, τα οποία αξίζει να κρατήσουμε.

Αυτή τη φορά, η Κατερίνα Λέχου εμφανίστηκε στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και μίλησε στην Αθηναϊδα Νέγκα, για σχέσεις, ψυχοθεραπεία και ανθρώπινες συμπεριφορές.

Η σχέση της Κατερίνας Λέχου με τους γονείς της

«Επί πολλά χρόνια αναζητούσα την τρυφερότητα που δεν πήρα από τη μαμά μου, το χάδι. Έμεινα στο πατρικό μου μέχρι τα 35 μου. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τους γονείς μου, απλώς κάτι λείπει. Η μητέρα μου δεν ήταν τρυφερή, γιατί δεν την είχαν τρυφερέψει και αυτή. Δυστυχώς, οι άνθρωποι είμαστε μιμητικά όντα», δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Η συνέχεια της συζήτησης πήγε στις εξαρτητικές σχέσεις, από τις οποίες προσπαθεί να παίρνει απόσταση.

«Δεν θέλω να έχω κολλητή φίλη, γιατί έχω την τάση να κάνω εξαρτητικές σχέσεις. Γενικά είναι κάτι που το έχω δουλέψει πολύ και δεν θέλω. Δεν θέλω να έχω αυτή την φίλη που την παίρνεις κάθε μέρα τηλέφωνο. Έχω ανθρώπους που τους αισθάνομαι οικείους ψυχικά, αλλά δεν τους παίρνω συνέχεια τηλέφωνο. Η εξαρτητική σχέση είναι να ζεις μέσα από τη ζωή του άλλου και ο άλλος ζει μέσα από τη ζωή σου».

Αναφορικά με την ψυχοθεραπεία, η Κατερίνα Λέχου τόνισε πως για τους ηθοποιούς είναι κάτι απαραίτητο. «Η ψυχοθεραπεία αν θες να την κάνεις καλά, είναι χρονοβόρα διαδικασία. Για τους ηθοποιούς νομίζω είναι απαραίτητο να κάνουν ψυχοθεραπεία, γιατί είναι δύσκολες οι ισορροπίες», σημείωσε.

Για τη σχέση της με τον Μάνο Στρατάκη

Για τον σύζυγό της ανέφερε πως «και το παραμικρό μου ολίσθημα το θεωρεί ποινικό αδίκημα, αλλά με συγχωρεί, επειδή με αγαπάει. Είναι ποινικό αδίκημα το ότι πχ δεν έβγαλα το κρέας από την κατάψυξη. Σε πάρα πολλά με έχει αλλάξει και τον έχω αλλάξει κι εγώ. Έχω γίνει λιγότερο επικριτική, λιγότερο φωνακλού, γιατί δεν αντέχει τις φωνές καθόλου και εγώ προέρχομαι από ένα σπίτι που φωνάζαμε. Αυτός δεν αντέχει, μπλοκάρει όλο το σύστημα, έχω χαμηλώσει το volume. Χωράω πιο εύκολα τους ανθρώπους».

Τέλος, δήλωσε: «Στον νεότερό μου εαυτό θα έλεγα να μην έχει τόσες ανασφάλειες. Έχασα πολύ χρόνο λόγω των ανασφαλειών μου. Σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθηση την οφείλουμε στους γονείς μας. Μοιάζω σε πολλά πράγματα με τους γονείς μου».

πηγή: grace.gr