Το Λονδίνο είχε την ευκαιρία να «ταξιδέψει» στα υπέροχα γραφικά νησιά του Βόρειου Αιγαίου μέσα από μια βραδιά που διοργάνωσε ο περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης στο Ελληνικό Κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Λάκης Λαζόπουλος, Andy Robb, Ελενα Χατζηαλεξάνδρου, Βασιλεία Ζερβού

Βικτόρια Χίσλοπ

Ευα Νάθενα, Λάκης Λαζόπουλος, Βικτώρια Χίσλοπ, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, Δήμητρα Μουτζούρη

Ανθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης ταξίδεψαν μέχρι τη Γηραιά Αλβιώνα προκειμένου να μιλήσουν για τα νησιά και να ξεδιπλώσουν το πρόγραμμα του διάσημου πια Πολιτιστικού Φεστιβάλ της Χίου αλλά και του πρωτοεμφανιζόμενου Φεστιβάλ Σαπφούς στη Λέσβο.

Ευγενία Λαιμού Μπότσαρη Φαφαλιού

Ευα Νάθενα, Λάκης Λαζόπουλος, Βικτώρια Χίσλοπ, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, Δήμητρα Μουτζούρη

Ο καθηγητής Kevin Featherstone και ο George Windsor, Earl of St. Andrews

Βρετανοί αριστοκράτες όπως ο George Winsdor, Earl of St Andrews, και ο 13ος Lord Byron, επιχειρηματίες όπως τα μέλη της οικογένειας Αλ Φαγιέντ και προσωπικότητες από την ελληνική κοινότητα του Λονδίνου, όπως η Χρυσάνθη Λαιμού, πρέσβειρα της διοργάνωσης, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τη Βικτόρια Χίσλοπ, την Εύα Νάθενα, τον Λάκη Λαζόπουλο καθώς και τον ίδιο τον περιφερειάρχη να τους μιλούν για τα νησιά και να τους προσκαλούν στη Χίο. Οι καλεσμένοι μυήθηκαν στην αιγιοπελαγίτικη γαστρονομία με νοστιμιές που έφτασαν στη Βρετανία από τα υπέροχα ελληνικά νησιά.