Το εδώλιο που οδηγεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όλους τους κατηγορουμένους για τη δεύτερη υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τα Σεπόλια, εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας, Χρήστος Ντζούρας.

Στο δια ταύτα της πρότασής του, που αριθμεί περί τις 80 σελίδες, ο εισαγγελέας ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη και οι 18 εμπλεκόμενοι.

Συγκεκριμενα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι:

* Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που, κατά περίπτωση, δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ή που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή κατά περίπτωση και για:

* Πορνογραφία ανηλίκων.

Πολλοί εκ των κατηγορουμένων βρίσκονται προφυλακισμένοι και ο εισαγγελέας, με την πρότασή του, ζητεί να παραταθεί η προσωρινή κράτησή τους.

Τέλος, ο εισαγγελέας ζητεί να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας, ώστε να διερευνηθεί εάν υπάρχει συμμετοχή του 55χρονου ιδιοκτήτη mini market, Ηλία Μίχου, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη συν 27 έτη, σε πράξεις που σχετίζονται με τη δεύτερη δικογραφία.

Ξανά στο εδώλιο η μητέρα της 12χρονης

Σημειώνεται πως, αντιμέτωπη με το κακούργημα της μαστροπείας θα ξαναβρεθεί, όταν καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, και η μητέρα της 12χρονης, η οποία αθωώθηκε με οριακή πλειοψηφία 4-3 σε πρώτο βαθμό με βάση τις ψήφους των ενόρκων.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγες ημέρες μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών άσκησε έφεση κατά του σκέλους της απόφασης που αφορά στην αθώωση της μητέρας, την ενοχή της οποίας είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας της έδρας προκαλώντας σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις.