Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έπαιξε στον πρώτο αγώνα των Μπακς για τα play offs, κανείς δεν ξέρει ακόμα αν θα προλάβει να αγωνιστεί στη σειρά με τους Πέισερς, ωστόσο βέβαιο είναι πια ότι δεν θα διεκδικήσει τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου. Βγήκε εντελώς από τη συζήτηση, καθώς οι τρεις υποψήφιοι όπως ανακοινώθηκαν από το ΝΒΑ είναι οι Νίκολα Γιόκιτς, Σάι Τζίλτζους-Αλεξάντερ και Λούκα Ντόντσιτς. Κανείς τους δεν είναι Αμερικανός (ο Τζίλτζους-Αλεξάντερ είναι Καναδός) κι έχει κι αυτό την αξία του σχετικά με την ανθρωπογεωγραφία του ΝΒΑ…

Προσπάθησαν αλλά δεν πήραν το εισιτήριο

Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας ομάδα να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη μεικτή σκυταλοδρομία του μαραθώνιου βάδην μέσω του παγκόσμιου πρωταθλήματος των ομάδων που ολοκληρώθηκε στην Αττάλεια.

Το δίδυμο των Κυριακής Φιλτισάκου και Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ ολοκλήρωσε τον αγώνα των 42.195μ. σε 3:10:11 βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ (3:18:38) αλλά κατέλαβε την 36η θέση και έμεινε εκτός ολυμπιακής πρόκρισης. Δεύτερο ελληνικό ζευγάρι ήταν οι Ολγα Φιάσκα και Γιάννης Καυκάς με 3:11:05 (37η θέση), ενώ οι Σοφία Αλικανιώτη και Γιώργος Κριτούλης ολοκλήρωσαν σε 3:27:46 (58η θέση). Το ιταλικό δίδυμο των Βαλεντίνα Τραπλέτι και Φρανσέσκο Φορτουνάτο με 2:56:45 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο νεοσύστατο αγώνισμα.

Σταθεροί στη 10άδα

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη διατήρησαν και αυτή την εβδομάδα τις θέσεις τους μέσα στην πρώτη δεκάδα στα rankings. Ο Τσιτσιπάς παραμένει στο νο 7, ενώ και η Σάκκαρη είναι σταθερά στο νο 6. Πλέον και οι δύο στρέφουν την προσοχή τους στο 1000άρι Μάστερς της Μαδρίτης που αρχίζει αυτή την εβδομάδα. O Τσιτσιπάς περνάει χωρίς αγώνα από τον πρώτο γύρο και στον δεύτερο θα παίξει είτε με τον Σέρβο Λάγιοβιτς είτε με κάποιον αθλητή από τα προκριματικά. Στην ίδια πλευρά του ταμπλό με αυτόν βρίσκονται οι Σίνερ, Μεντβέντεφ, αλλά και ο Ράφα Ναδάλ, εφόσον καταφέρει να φτάσει στους «16». Οσον αφορά τη Σάκκαρη, περνάει κι αυτή χωρίς αγώνα από τον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο θα παίξει είτε με την Κροατίσσα Βέκιτς είτε με αντίπαλο από τα προκριματικά. Αν φτάσει ως τα προημιτελικά, πιθανόν θα βρει απέναντί της το Νο 1 Ιγκα Σφιόντεκ.

Αρέσει ο σουηδός εξτρέμ

Πολύ καλή σεζόν πραγματοποιεί ο Νίκλας Ελίασον με τη φανέλα της ΑΕΚ και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο στην αγορά του εξωτερικού. Κατά καιρούς έχουν προκύψει διάφορα σενάρια για τον Σουηδό, με το τελευταίο σύμφωνα με όσα αναφέρει Μέσο της πατρίδας του να τον τοποθετεί στο στόχαστρο της Ναντ και της Νόριτς. Ο Ελίασον έχει συμβόλαιο με την Ενωση ώς το 2027 και εφέτος σε 43 ματς έχει έξι γκολ και 12 ασίστ. Τον Ιανουάριο υπήρχε ενδιαφέρον από Τουρκία και Βραζιλία, ωστόσο μόνο με μία πολύ καλή πρόταση οικονομικά θα έμπαινε σε συζητήσεις η ΑΕΚ καθώς ο Ελίασον είναι από τα βασικά «όπλα» του Ματίας Αλμέιδα εδώ και δύο χρόνια.

Μαθητές στην έδρα του Αστέρα

Σε μία πολύ ωραία κίνηση προέβη ο Αστέρας Τρίπολης καθώς μαθητές σχολείων της Αρκαδίας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και γέμισαν με χαμόγελα το γήπεδο της ομάδας. Οι μαθητές από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλόπολης, καθώς και από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις, ξεναγήθηκαν στους χώρους, συνάντησαν ποδοσφαιριστές της ομάδας και φυσικά χόρτασαν παιχνίδι. Παράλληλα, οι παίκτριες της γυναικείας ομάδας, Αναστασία Τζαφέρη, Μαριάννα Γούλα και Μαρινίκη Μιχαλοπούλου συναντήθηκαν με τους μαθητές και όλοι μαζί έκαναν ανακύκλωση, στέλνοντας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δύο ξένοι ρέφερι στο προσκήνιο

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ για τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League, με τον 31χρονο Γάλλο Βίλι Ντελαζό πρώτης κατηγορίας της UEFA να διευθύνει το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός. Ο Σλοβένος Ράντε Ομπρένοβιτς θα είναι ο διαιτητής στο Αρης-Ολυμπιακός ενώ στο παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ θα είναι ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης.

Ρεκόρ στη Ρόδο

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ, ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου. Περισσότεροι από 3.800 δρομείς κάθε ηλικίας από 52 χώρες συμμετείχαν σε όλες τις διαδρομές, ενώ ρεκόρ στην κλασική απόσταση πέτυχε ο Κενυάτης Κούργκατ Κίπτου Μόουζες, με 2:16:08 που είναι ένας από τους καλύτερους χρόνους που έχουν επιτευχθεί γενικότερα σε Μαραθώνιο στην Ελλάδα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τσάρλς Τόμας επίσης από την Κένυα με 2:27:46.

Στις γυναίκες πρώτευσε η Εσθονή Μόνικα Κιτ με 3:22:14, ενώ δεύτερη τερμάτισε η Βρετανίδα Χάνα Γκάρβεϊ με 3:24.32 από τη Μεγάλη Βρετανία. Πρώτη Ελληνίδα, η Ευαγγελία Βλαχάκη με 3:28:31.

Νέα μπλεξίματα

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου άσκησε η ΕΠΟ για δυσφήμηση των ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων μετά δημόσιες δηλώσεις του.

Οπως ενημέρωσε η Ομοσπονδία, ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον του ιδιοκτήτη του Βόλου λόγω δυσμενών δηλώσεών του το τελευταίο διάστημα.