Μετά τη «σκόνη» που σηκώθηκε για το «ομοφοβικό σχόλιο» του βουλευτή της ΝουΔου Δημ. Κυριαζίδη, τον οποίο ανέλαβε να κάνει πανελληνίως… γνωστό ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να δω κι εγώ τι είναι αυτό που έχει πει ο περί ου ο λόγος Κυριαζίδης (πρώην αστυνομικός αν δεν κάνω λάθος) και το οποίο έφερε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόσο όσο να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν έχει τέλος ο ομοφοβικός κατήφορος που διακρίνει τη Νέα Δημοκρατία» – μιλάμε για την ίδια κυβέρνηση, η οποία ψήφισε, με τεράστιο πολιτικό κόστος δε, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τώρα!..

Και είδα το σχετικό απόσπασμα. Ο βουλευτής, που δεν είναι και τέρας μορφώσεως, ας πούμε, ούτε και ένας απαστράπτων ρήτορας, παραχωρεί συνέντευξη σε τοπικό κανάλι της Δράμας. Κάτι τον ρωτάει για τον ΣΥΡΙΖΑ η κυρία συνάδελφος που κάνει την εκπομπή, κι εκείνος, με τη… δεινότητα στον λόγο, που είναι… αδιαμφισβήτητη, όπως προανέφερα, λέει τα ακόλουθα (χωρίς να προσθέσω ή να αφαιρέσω ούτε «και»):

«…το είδαμε να συμβαίνει και πρόσφατα με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον νεοεκλεγέντα, δεν ξέρω πώς να… πρόεδρο ο, η, λέμε πώς έχουν τα πράγματα σήμερα»!!!

Αναφορά, που να κάνει τον… αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού να σκάσει από τη ζήλια του. Και σίγουρα να τρέξει για… ψυχοφάρμακα, ακούγοντας τον Κυριαζίδη, εν συνεχεία, να εισάγει ένα νέο ρήμα στην ελληνική γλώσσα το… «σεβάζομαι», στην παθητική του εκδοχή «σεβαζόμαστε»!!!

Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτούσε από τον Μητσοτάκη να αποπέμψει από τη ΝουΔου τον Κυριαζίδη, για όλα τα προηγούμενα. Διότι αυτή την αντιπολίτευση είχαν μάθει να κάνουν, αυτή συνεχίζουν να κάνουν – για τα μπάζα!

(Εγώ πάντως, αν ήμουν Μητσοτάκης, θα τον είχα «καθαρίσει» τον Κυριαζιδη γι’ αυτό το… αγράμματο «σεβαζόμαστε»!)

«Μεροκαματιάρηδες» λασποφόροι

Σε επίρρωση των όσων αναφέρω περί αντιπολίτευσης για τα μπάζα, θα αναφέρω κάτι ακόμη. Ως είναι γνωστό, το «μηχανάκι» του ΣΥΡΙΖΑ στο δυσώδες Διαδίκτυο δουλεύει ακατάπαυστα και επί Κασσελάκη, θυμίζοντας τις… καλύτερες στιγμές του, τότε που ακόμη κυβερνούσαν. Δεν καταλαβαίνει δε, ούτε από Σάββατα, ούτε από Κυριακές κι αργίες. Εκεί στο μεροκάματο της εχθροπάθειας, της χολής, του μίσους και της ακαταπόνητης, διαρκούς ανθρωποφαγίας. Προσέξτε ιστορία που έπαιζε στις πρώτες θέσεις των trends του ελληνικού Χ (πρώην twitter) «Μαράθι». Τι είναι το Μαράθι; Μια παραλία στα Χανιά. Και γιατί έγινε trend; Γιατι ο Κυριάκος πήρε τη Μαρέβα και πήγε το Σάββατο το πρωί να κολυμπήσει – καλοκαιρινός εντελώς ο καιρός, 30άρια θερμοκρασία, έκανε δηλαδή ό,τι έκαναν και χιλιάδες άλλοι Ελληνες, μπορεί και τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σ’ αυτούς. Τι ήταν να το κάνει όμως; Επεσαν να τον φάνε. Διότι, άκουσον, άκουσον, και φρίξε, έκανε κολύμπι την ώρα που οι Ιρανοί έστελναν πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ!!

Το γεγονός ότι η επίθεση ξεκίνησε μετά από (πολλές) ώρες, εκεί κατά τα… μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος του Σαββάτου, και ότι ο ίδιος επέστρεψε στην Αθήνα, διότι χθες συνεκλήθη εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ υπό την ηγεσία του για την ανάλυση της κρίσης και την εξέταση της κατάστασης που δημιουργείται, ποσώς ενδιαφέρει τους «μεροκαματιάρηδες» λασποφόρους. Αλλωστε κάτι τέτοια είναι… μικρολεπτομέρειες. Σημασία είχε γι’ αυτούς να δημιουργηθεί μια, συγκεκριμένη, εντύπωση. Οτι είναι τουρίστας, δεν είναι πρωθυπουργός.

Ναι, παιδιά, αλλά με κάτι τέτοια πετυχαίνετε το ακριβώς αντίθετο από αυτά που επιδιώκετε.

Γερμανικό μπλόκο στον Γιάνη

Για τον Γιάνη με ένα «νι» Βαρουφάκη τα έχουμε πει χρόνια τώρα, δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τίποτε για το πόσο μας κόστισαν οι ανοησίες που έκανε, ως υπουργός Οικονομικών, το πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εχω κατ’ επανάληψιν, και τότε, πολύ περισσότερο, καταδικάσει τη φιλαυτία, τον άκρατο λαϊκισμό, τον ναρκισσισμό και εν τέλει την καταστροφική για τη χώρα αντίληψη, όπως και τις πρακτικές του, στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Ομως, σε αυτό, που συνέβη το Σαββατοκύριακο, θα σταθώ στο πλάι του. Αναφέρομαι στην απαγόρευση εισόδου που του επέβαλε η Γερμανία, καθώς και στην απαγόρευση να μιλάει ακόμη και διαδικτυακά σε γερμανικό ακροατήριο, εξ αφορμής μιας ομιλίας που έκανε, σε ένα φόρουμ για το Παλαιστινιακό.

Η απαγόρευση σε έναν ευρωπαίο πολίτη, ο οποίος δεν έχει τίποτε εις βάρος του, και η παρουσία του δεν εγκυμονεί κανέναν δε κίνδυνο για τη Γερμανία, είναι μια πράξη που κατά τη γνώμη μου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υποχρέωση κάθε κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όχι μόνο να δέχεται πολίτες άλλης χώρας – μέλους στο έδαφός της, αλλά και να τους παρέχει κάθε ασφάλεια.

Και επειδή δεν είδα καμία αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, έως τώρα, νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει αμέσως διάβημα διαμαρτυρίας στις γερμανικές Αρχές προκειμένου να άρουν πάραυτα την απαγόρευση εισόδου του Βαρουφάκη. Ο Βαρουφάκης είναι αυτός που είναι, αλλά το γεγονός παραμένει απόλυτα αντιδημοκρατικό. Τι είναι αυτό τώρα; Για έλληνα πολιτικό, αρχηγό κόμματος, πρόκειται! Ετσι θα το αφήσει η κυβέρνηση να περάσει;

Αναμνήσεις από την ελληνική κρίση

Ενας φίλος έρχεται απόψε απ’ τα παλιά, φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις. Λίγες μόνο ημέρες έπειτα από τη μετά θάνατον κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στα οποία ως γνωστόν μας αφιέρωσε μεγάλα κεφάλαια, ένας ακόμη γνώριμός μας, από τα χρόνια της κρίσης, κάνει απόψε την εμφάνισή του.

Πρόκειται για τον κύριο Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος παρουσιάζει στα γραφεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών τη δική του εκδοχή για την ελληνική κρίση. Βιβλίο φυσικά συνέγραψε, υπό τον τίτλο «Ευρώ σοκ: πώς έγινε ο μεγαλύτερος μετασχηματισμός χρέους στην Ιστορία, έσωσε την Ελλάδα και διατήρησε την ευρωζώνη», όπου και περιγράφει άγνωστα περιστατικά και λεπτομέρειες για το πώς επιτεύχθηκε το PSI που «κούρεψε» το ελληνικό χρέος κατά 110 δισ. Φαντάζομαι, δεν το ξέρω, ότι θα εξαίρεται ο ρόλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, που είχε αναλάβει προσωπικά αυτό το τιτάνιο έργο. Αλλά γνωρίζω ότι στο βιβλίο περιγράφονται μερικές από τις πιο δραματικές στιγμές της ελληνικής κρίσης, όπως ας πούμε εκείνη η περίφημη συνάντηση στις Κάννες, του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Ν. Σαρκοζί και την Α. Μέρκελ.

Εφόδιο για τον ιστορικό του μέλλοντος, είναι – και αυτό – το βιβλίο…

Τεχνητή νοημοσύνη

Οχι μόνο Νταλάρα και ελληνική κρίση, αλλά και τεχνητή νοημοσύνη περιλαμβάνει το μενού της ημέρας, στη «μικρή μας πόλη». Οπως και παλιότερα, αν θυμάμαι καλά, είχα ενημερώσει, σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στο υπέροχο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, στο πάνω μέρος της πλατείας Κοτζιά, το Ιδρυμα Κώστα Σημίτη διοργανώνει μια εκδήλωση από το… μέλλον.

«Τεχνητή Νοημοσύνη & Αρχεία: Μια σχέση συμπληρωματικότητας ή αντιπαλότητας;» είναι το θέμα της, και θα το αναλύσουν ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του MIT Κ. Δασκαλάκης, ο επιστημονικός διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ του Κέντρου ΑΘΗΝΑ Τίμος Σελλής, η άνευ λοιπών συστάσεων Αννα Διαμαντοπούλου, η καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου Λίλιαν Μήτρου και ο ομότιμος καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ Β. Μάγκλαρης.

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση, για όποιον πραγματικά θέλει να ενημερωθεί γι’ αυτό το καινούργιο, άγνωστο και πιθανώς όχι ακίνδυνο «φρούτο», το οποίο έχει εισβάλει ορμητικά στη ζωή μας…