Η Citroën δεν θα μπορούσε να μην κάνει το μεγάλο βήμα στην ηλεκτροκίνηση και για το εμπορικό της, μικρομεσαίο C3. Ετσι  η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή ë-C3, που κατασκευάζεται στην Ευρώπη θα προσφέρει πληθώρα συστημάτων τεχνολογίας, με μια αποδοτική σε ενέργεια μπαταρία και την γνώριμη πρακτική άνεση που προσφέρει. Το αμιγώς ηλεκτρικό ë-C3 , έχει μια μεγάλη παρακαταθήκη από τα προγενέστερα μοντέλα που αγγίζει τα 5,6 εκατομμύρια πωλήσεις από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς το 2002.

Σήμερα, διανύει την τέταρτη γενιά, με το νέο μοντέλο της  Citroën να φροντίζει ώστε η άνεση στη μετακίνηση θα εδρεύει και στο νέο ηλεκτρικό C3. Για αυτό το λόγο και θα  προσφέρει το νέο  σύστημα ανάρτησης Citroën Advanced Comfort® με Progressive Hydraulic Cushions,  μια αποκλειστική τεχνολογία της Citroën με 20 πατέντες ευρεσιτεχνίας.

Για πρώτη φορά από τη Stellantis, τα ηλεκτρικά της μοντέλα θα χρησιμοποιουν μία μπαταρία ισχύος 44kWh LFP (Lithium Ferro Phosphate) η οποία εξασφαλίζει αυτονομία έως και 320 χλμ WLTP, και δυνατότητα ταχείας φόρτισης από σταθμούς παροχής συνεχούς ρεύματος ισχύος 100kW, που επιτρέπει τη φόρτιση από το 20 έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας, σε μόλις 26 λεπτά. Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα των 83kW (113 ίππων) και το πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το μοντέλο χρειάζεται για τα 0-100 χλμ/ώρα περίπου 11δλ., ενώ η εκτιμώμενη τελική του ταχύτητα φτάνει τα 135 χλμ/ώρα.

Η στάνταρ φόρτιση από παροχή εναλλασσόμενου (AC) ρεύματος, από 20 έως 80%, διαρκεί περίπου 4ώ.10λ. από παροχή ισχύος 7kW, ή 2ώ.50λ. εφόσον διατίθεται παροχή ισχύος 11kW.

To πιο σύγχρονο πρόσωπο της Citroen αντικατοπτρίζεται στο εσωτερικό του, όπου η θέση οδήγησης παραπέμπει σε πιλοτήριο. Ειδικότερα, ο οδηγός χερίζεται τα πάντα από την έγχρωμη οθόνη των 10.25 ιντσών του συστήματος infotainment, η οποία είναι ελαφρώς στραμμένη προς αυτόν, ενώ το σύστημα ‘My Citroen Play με Smartphone Station’ και την αποκλειστική εφαρμογή, που προσφέρεται στο στάνταρ εξοπλισμό στους κατόχους της αρχικής έκδοσης ‘You’, εξασφαλίζει την πρόσβαση στο ηχοσύστημα, τις τηλεφωνικές κλήσεις και την πλοήγηση μέσω της δικής τους συσκευής.