Το Ισραήλ θα κλείσει τον εναέριο χώρο του στις 21.30 GMT (00.30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, μετά την επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του συστήματος ασφαλείας, από τις 00:30 απόψε το βράδυ, ο εναέριος χώρος του κράτους του Ισραήλ θα κλείσει για τις διεθνείς και εγχώριες πτήσεις», ανέφερε.

«Λόγω της καθυστέρησης στην άφιξη των πτήσεων στο Ισραήλ, το πρόγραμμα των πτήσεων από το Τελ Αβίβ αναμένεται να αλλάξει. Το αεροδρόμιο Ραμόν θα είναι κλειστό για την κυκλοφορία. Το επιβατικό κοινό παρακαλείται να ενημερωθεί από τις αεροπορικές εταιρείες και από την ιστοσελίδα της αρχής του αεροδρομίου για τις νέες ώρες πτήσεων πριν φτάσει στο αεροδρόμιο», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε ανάλογα με τις εξελίξεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Κλείνει ο εναέριος χώρος του Ιράκ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράκ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο εναέριος χώρος της χώρας θα κλείσει προσωρινά για όλα τα εισερχόμενα, αναχωρούντα και διερχόμενα αεροσκάφη, από τις 23:30 τοπική ώρα έως τις 5:30 το πρωί της Κυριακής, μετά τις ανακοινώσεις για επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου αποτελεί προληπτικό μέτρο, που αποσκοπεί στη διασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας της πολιτικής αεροπορίας εντός του ιρακινού εναέριου χώρου.

Η ιρακινή ΥΠΑ ανέφερε ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από ενδελεχή αξιολόγηση κινδύνου, που διενεργήθηκε από τις ιρακινές αρχές και πρόσθεσε ότι το κλείσιμο μπορεί να παραταθεί με βάση τις περαιτέρω εξελίξεις στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι και η Ιορδανία ανακοίνωσε νωρίτερα πως κλείνει τον εναέριο χώρο της.