Επεισόδιο σημειώθηκε στο Τέμενος της Σμίνθης με τον ψευτομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα, να εκδιώχνεται από τους πιστούς της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης κατά την διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής (12/04).

Όπως μεταδίδει το pameevro.gr, ο ίδιος επιχείρησε στην προσευχή της Παρασκευής να επιβάλει στους πιστούς μουσουλμάνους τον Ιμάμη της επιλογής του και για τον λόγο αυτό προκλήθηκε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να παρέμβει η ΕΛΑΣ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το χρονικό της έντασης

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης, όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο βδομάδες, όταν ο Ιμάμης Σμίνθης -επί 30 και πλέον χρόνια- Αχμετσίκ Μεχμέτ, αρρώστησε και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και διασωληνώθηκε.

Εν μέσω Ραμαζανιού, τις προσευχές στη Σμίνθη τελούσε ο αντικαταστάτης του, ωστόσο ο Ιμάμης Ξάνθης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Δύο μόλις μέρες μετά την κηδεία του Ιμάμη, ο ψευτομουφτής της περιοχής, Μουσταφά Τράμπα, προσπάθησε να επιβάλει όχι μόνο την παρουσία του αλλά και τον Ιμάμη της επιλογής του στους πιστούς, με εκείνους να αντιδρούν έντονα. Μάλιστα, ο Μουσταφά Τράμπα δεν δίστασε να ανέβει στις σκάλες του Τεμένους ώστε να ενημερώσει τους πιστούς για τις προθέσεις του.