Η ΚΕΔ παρά τη συμφωνία για ξένους διαιτητές στα play offs, προχώρησε με βάση τη συμφωνία που έκαναν πρόσφατα ΑΕΚ και Αρης. Δηλαδή, άκουσε τα «θέλω» των ομάδων και δεν τήρησε όσα είχαν αποφασίσει οι ισχυροί από την αρχή. Τσαλάκωσε τη συμφωνία  που υπάρχει ανάμεσα στο Big-5 και την επιτροπή διαιτησίας ώστε να ορίζονται ξένοι ρέφερι στα παιχνίδια τους! Τελικά, όρισε έλληνα διαιτητή στη Νέα Φιλαδέλφεια, εν προκειμένω  τον Βαγγέλη Μανούχο.

Θυμίζω πως ο Αρης είναι η ομάδα που κατέθεσε το επίσημο αίτημα, ενώ αμέσως μετά, κατά φοβερή σύμπτωση, η ΑΕΚ το έκανε δεκτό από τη δική της πλευρά. Ο Μανούχος θα έχει βοηθούς τους Μεϊντάνα και Φωτόπουλο, ενώ στο VAR θα βρίσκεται ο ολλανδός διαιτητής, Μπλανκ Ερβιν. Σημειώνω πως ο Τάσος Παπαπέτρου σφυρίζει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Λαμία, ενώ στον κρίσιμο αγώνα μεταξύ της Κηφισιάς και του Παναιτωλικού ορίστηκε στο VAR ο Ολλανδός Λίντχουντ Αλαρντ.

Ξανά ο Σάντος στην άκρη του πράσινου τούνελ!

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή πληροφορία; Οι Τούρκοι επέστρεψαν σε δημοσιεύματα που αφορούν στον Παναθηναϊκό και τον Φατίχ Τερίμ με μια νέα… βόμβα. Και αυτή σχετίζεται με τον Φερνάντο Σάντος. Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα «Τavkim» παρουσιάζει τον Φερνάντο Σάντος ως υποψήφιο αντικαταστάτη του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Οπως αναφέρθηκε χθες, το Τριφύλλι θέλει τον πορτογάλο τεχνικό που θα αποχωρήσει από την Μπεσίκτας για να αντικαταστήσει τον «αυτοκράτορα», στο τέλος της σεζόν. Το δημοσίευμα μάλιστα είναι βασικό αθλητικό θέμα της εφημερίδας, με τους Τούρκους να βγάζουν σιγουριά για την αντικατάσταση του Τερίμ από τον Πορτογάλο το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Σάντος είχε καθίσει στον πάγκο των Πράσινων το 2002, αλλά αποχώρησε μετά λίγους μήνες.

Ολοι «βλέπουν» ΟΑΚΑ

Τεράστιο το ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό του μπάσκετ πλέον. Καμία σχέση με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια. Εκτός από το ότι κάθε παιχνίδι στην Euroleague είναι sold out, κάτι που έγινε και χθες με την Αλμπα, εκτός από το ότι έχει πολύ κόσμο και στα εκτός έδρας ματς, πλέον έρχονται στην Ελλάδα πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι για να βρεθούν στο ΟΑΚΑ. Χθες ήταν δύο σέρβοι δημοσιογράφοι, δύο Τούρκοι, δύο Σλοβένοι και στο σύνολο 12 ξένοι εκπρόσωποι ΜΜΕ για να δουν από κοντά τους Πράσινους και να κάνουν αφιερώματα. Εντυπωσιακό θα έλεγε κανείς.

Φρένο στις μετακινήσεις

Την απαγόρευση κάθε μορφής μετακίνησης και διάθεσης εισιτηρίων σε τρία αυριανά ματς για τα play outs της Σούπερ Λίγκας, αποφάσισε ο Γιάννης Βρούτσης, αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού. Οπως είδα, πρόκειται για τα παιχνίδια Κηφισιά – Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας και Πανσερραϊκός – ΟΦΗ και η σχετική απόφαση ήρθε έπειτα από  εισηγήσεις των αρμόδιων αστυνομικών αρχών. Αραγε, επρόκειτο να είχαμε… μαζικές μετακινήσεις ή μιλάμε για μια υπερβολή;

Αργά για να τα μαζέψει ο Μπούργκος

Σάλος έχει προκληθεί στην Ισπανία από ένα ρατσιστικό σχόλιο του πρώην προπονητή του Αρη, Χέρμαν Μπούργκος. Ο 55χρονος τεχνικός ήταν καλεσμένος στο ισπανικό κανάλι «Movistar» για να σχολιάσει το Παρί – Μπαρτσελόνα και βλέποντας τον Λαμίν Γιαμάλ στο ζέσταμα σχολίασε ατυχώς: «Δείτε την ποιότητα, δείτε το άγγιγμα που κάνει ο Λαμίν Γιαμάλ στην μπάλα. Αν δεν πάει καλά θα καταλήξει στα φανάρια, το ποδόσφαιρο είναι σαν τη ζωή».

Tο σχόλιό του πήρε έκταση και φυσικά προκάλεσε την αντίδραση των δύο ομάδων οι οποίες αποφάσισαν κανένα στέλεχός τους να μη μιλήσει στο συγκεκριμένο Μέσο. Ο Μπούργκος βέβαια ζήτησε συγγνώμη στη συνέχεια, αλλά το κακό είχε γίνει.

Στο Ηράκλειο χαμογελούν

Σπουδαία διάκριση για τον ΟΦΗ ο οποίος αναδείχθηκε Sports club of the year, ενώ εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή των Sports Marketing Awards 2024, με το ντοκιμαντέρ Black Flame Rising να κερδίζει συνολικά 10  βραβεία, εκ των οποίων τα πέντε χρυσά. Στην εκδήλωση βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Μιχάλης Μπούσης, που δεν έκρυψε τη χαρά και την περηφάνια του για το συγκεκριμένο γεγονός τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «στο τέλος της ημέρας όλα γίνονται για τον αγνό φίλαθλο που βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας μας στις καλές και στις δύσκολες στιγμές».

Παρών από τον Μπουρούση στο Περιστέρι

Πολύ όμορφη ήταν η εικόνα προχθές βράδυ στις εξέδρες του κλειστού του Περιστερίου, με τον Γιάννη Μπουρούση, καλό φίλο του Βασίλη Σπανούλη, να κάθεται μαζί με τα παιδιά του Kill Bill και να απολαμβάνουν την παράσταση της ομάδας του προπονητή (και) της Εθνικής, κόντρα στη Βόννη για τον  δεύτερο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επίσης ξεχωριστό στιγμιότυπο στο ίδιο παιχνίδι δημιούργησαν και τα παιδιά των ακαδημιών του Ατρομήτου, που έκαναν τη δική τους εξέδρα για να ενισχύσουν το Περιστέρι, όπως κάτι αντίστοιχο κάνουν και οι ακαδημίες της μπασκετικής ομάδας όταν θέλουν να στηρίξουν τις προσπάθειες του ποδοσφαιρικού συλλόγου.