Ρίσι Σούνακ

Απολογήθηκε για τα… παπούτσια

Μπορεί να μην είναι συνηθισμένο ένας πρωθυπουργός να ζητά δημόσια συγγνώμη δι’ ασήμαντον αφορμήν, όμως ο Βρετανός Ρίσι Σούνακ το τόλμησε, απολογούμενος έναντι των ανά τον κόσμο φανατικών διάσημης μάρκας αθλητικών παπουτσιών, όταν κατηγορήθηκε ότι έπληξε ανεπανόρθωτα την αισθητική τους. Ο βρετανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε να φοράει τα γνωστά γκρι, άσπρα και μαύρα σνίκερ σε μια συνέντευξή του μέσω Instragram στο πλαίσιο καμπάνιας προώθησης φορολογικών μειώσεων από την κυβέρνησή του, συνδυάζοντάς τα με νέιβι παντελόνι, λευκό πουκάμισο και μαύρες κάλτσες. Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να δηλώσουν ότι θα πουλήσουν τα δικά τους παπούτσια διαδικτυακά, θεωρώντας ότι ο Σούνακ κατέστρεψε για πάντα την εικόνα τους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο LBC, ο Ρίσι Σούνακ απολογήθηκε επισημαίνοντας ότι για πάρα πολλά χρόνια επιλέγει τη συγκεκριμένη μάρκα, και δήλωσε εντυπωσιασμένος για το πόση σημασία δίνουν οι πολίτες στο ντύσιμό του.Πάντως και το 2021 ως υπουργός Οικονομικών τότε είχε δεχθεί πυρά για τις στυλιστικές του επιλογές όταν εμφανίστηκε με σαγιονάρες κολυμβητηρίου.

Λι-Τζέι Μιουνγκ

Θριάμβευσε στις εκλογές

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Νότιας Κορέας Λι-Τζέι Μιουνγκ που θριάμβευσε στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές έχει μείνει στη μνήμη όλων στη χώρα του και εκτός ως ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, που πριν από λίγους μήνες δέχθηκε απρόκλητα επίθεση με μαχαίρι στον λαιμό στη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης. Ο Λι, που είχε ηττηθεί οριακά στις προεδρικές εκλογές του 2022, δέχθηκε την επίθεση από άγνωστο που κινούνταν μέσα στο πλήθος υποστηρικτών του στην πόλη Μπουσάν και μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σεούλ, χωρίς η ζωή του να διατρέξει κίνδυνο.

Ο θρίαμβος του κόμματός του καταφέρει ένα σκληρό πλήγμα στον συντηρητικό πρόεδρο Γιουν Σουκ Γέολ και μαζί με τους συμμάχους του και την υπερπλειοψηφία εδρών που θα έχουν στη νέα Βουλή θα μπορούν να ακυρώνουν ενδεχόμενα βέτο του προέδρου Γιουν, ακόμα και να τον καθαιρέσουν.

Ο δράστης της επίθεσης κατά του Λι-Τζέι Μιουνγκ ήθελε «να τον εμποδίσει να γίνει πρόεδρος», σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας.

Πετρ Μπίστρον

Κατηγορείται για χρηματισμό

Η ηγεσία της γερμανικής Ακροδεξιάς απέρριψε εκκλήσεις να παραιτηθεί ο Πετρ Μπίστρον, ένα από τα κορυφαία στελέχη της και υποψήφιος για την Ευρωβουλή, εν μέσω σκανδάλου που ουσιαστικά φουντώνει τις αντιδράσεις για διασυνδέσεις του κόμματος AfD με τη Μόσχα. Τσεχικά αλλά και γερμανικά μέσα ανέδειξαν την περασμένη εβδομάδα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο Πετρ Μπίστρον, κατηγορούμενος ότι πήρε κρυφά χρήματα από έναν ολιγάρχη υπέρ του Κρεμλίνου ως μέρος μυστικής εκστρατείας για τη διάδοση ρωσικής προπαγάνδας παραπληροφόρησης. Ηταν ένας από τους πολλούς ευρωπαίους πολιτικούς που εντόπισε η εφημερίδα «Deník N» της Πράγας, επικαλούμενη τις τσεχικές υπηρεσίες πληροφοριών και (ανωνύμως) υπουργούς της Τσεχίας.

Και η εισαγγελία του Μονάχου ανακοίνωσε προ ημερών ότι διενεργούσε «προκαταρκτική έρευνα» για τους ισχυρισμούς ότι ο Μπίστρον ήταν μέρος της επιχείρησης ρωσικής επιρροής υπό τον ουκρανό ολιγάρχη Βίκτορ Μεντβεντσούκ.