Λες και το κάνουν σκοπίμως οι αθεόφοβοι! Η προηγούμενη φορά, θα θυμάστε, ήταν τότε που έφεραν το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς και χάλασαν την Τσικνοπέμπτη του Σωκράτη Φάμελλου, με αποτέλεσμα να βγαίνει ο καημένος στην τηλεόραση και να γκρινιάζει. Τώρα εξαγγέλλουν εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του bullying, που προφανώς θα ξεδιπλωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να χαλάσει την Ανάσταση του κ. Φάμελλου. Αν λοιπόν έχω καταλάβει σωστά το σχέδιο της κυβέρνησης, αν στέκονται δηλαδή αυτά που γράφω παραπάνω, τότε κατά τον Δεκαπενταύγουστο πρέπει να αναμένουμε Αρμαγεδδώνα.

Το σχέδιο, στις γενικές γραμμές με τις οποίες παρουσιάστηκε, είναι σωστό. Επιτέλους, σφίγγουν λίγο τα λουριά. Κατατίθεται τουλάχιστον η πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει στη Δημόσια Εκπαίδευση το μέτρο στην αναγκαία πειθαρχία, η οποία σήμερα δεν υφίσταται, με αποτέλεσμα αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει στα σχολεία, στις πλατείες και όπου αλλού μαζεύεται πιτσιρικαρία. Δεν υποτιμώ καθόλου την κατεύθυνση που έδωσε στη Δημοκρατία μας η Μεταπολίτευση, με τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής. Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι μέρος της κληρονομιάς που μας άφησε εκείνη η εποχή είναι η ανόητη, αλόγιστη και άνευ ορίων εξιδανίκευση της νεότητας και όλων των γλωσσικών παραγώγων της. Από την επιείκεια περάσαμε στην ατιμωρησία και από εκεί στην ασυδοσία – έτσι γίνεται συνήθως. Και, σε όλη αυτή τη διαδικασία διαφθοράς, εμείς θαυμάζαμε την αντανάκλαση της καλοσύνης μας και της δημοκρατικής υπεροχής μας. Καιρός ήταν επιτέλους να ληφθούν μέτρα!

Διαφωνεί βέβαια (και στενοχωριέται πολύ, εννοείται) ο κ. Φάμελλος, καθώς και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνουν το συγκεκριμένο σχέδιο, που εξήγγειλαν προχθές ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Παιδείας, ως καταιγισμό κρατικού αυταρχισμού στην Παιδεία και αντιπροτείνουν περισσότερη αγάπη και περισσότερες προσλήψεις. Κατανοητές είναι οι αντιρρήσεις τους, διότι αντανακλούν το μακροπρόθεσμο συμφέρον τους.

Ο άνθρωπος που δεν έχει μάθει να πειθαρχεί τον εαυτό του ζει σε μια διαρκή πνευματική σύγχυση και γίνεται έρμαιο του κάθε δημαγωγού. Για να ασκεί το επιτήδευμά του ο κάθε πολιτευόμενος λαϊκιστής, χρειάζεται να υπάρχει από κάτω ικανό πλήθος ψηφοφόρων με τη νοοτροπία ότι αυτοί δεν φταίνε ποτέ και για τίποτα. Η ατιμωρησία και η ανευθυνότητα ξεκινούν από το σχολείο. Η οικογένεια θα προσαρμοστεί και θα συμπλεύσει, αν το σχολείο δεν επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές και τις τιμωρεί.

Επομένως, υπό την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιηθούν όλα αυτά που ακούσαμε από την κυβέρνηση ως προθέσεις, παρουσιασμένες με τη μορφή σχεδίου, προβλέπω μαύρο Πάσχα για τον κακομοίρη τον κ. Φάμελλο, που δεν χάρηκε Τσικνοπέμπτη, ούτε και πέταξε αετό την καθαρά Δευτέρα. Να προσθέσω επίσης ότι η Πρωτομαγιά φέτος πέφτει μέσα στο Πάσχα, που σημαίνει ότι εκείνη την ημέρα ο κ. Φάμελλος θα αγωνίζεται και θα πρέπει να διακόψει την ανάπαυλα που τόσο έχει ανάγκη ο άνθρωπος με ολα τα δεινά που βρήκαν την Αριστερά.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Χωρίς να το ξέρει, ο βουλευτής Μπαρχάν Μπουράν, που τον διέγραψαν προχθές από το ΠΑΣΟΚ, θυσιάστηκε, για να γλιτώσει ένα απείρως μεγαλύτερο ταλέντο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο γιατρός από τη Λέσβο. Αν την ίδια ημέρα διαγράφονταν δύο βουλευτές, για ξεχωριστούς λόγους μάλιστα ο καθένας τους, το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν ρεζίλι, πάνω που ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία. Συνεπώς, διεγράφη το σοβαρότερο περιστατικό και η γραφικότητα τη γλίτωσε.

Αφήνω κατά μέρος την αξιοθρήνητη διάψευση στην οποία υποχρεώθηκε να προβεί ο βουλευτής Λέσβου για να σωθεί και πάω στην ουσία. Αν παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε, για λόγους εθνικού συμφέροντος, τότε καλώς τον παρακολουθούσαν, διότι το εθνικό συμφέρον είναι υπεράνω όλων. Αυτά είπε και μετά τα μάζεψε και τα κατάπιε. Αν όμως ο εχθρός του εθνικού συμφέροντος, για το οποίο κόπτεται ο κ. Παρασκευαΐδης, είναι ο εθνικός κίνδυνος, τότε θα πρέπει ο ίδιος, αυτοβούλως, να εγκαταλείψει το συντομότερο δυνατόν την πολιτική (να παραδώσει την έδρα του κ.λπ.), διότι, με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα, αυτός είναι εθνικός κίνδυνος! Κατανοώ ότι δεν θα είναι τόσο απλό να συμφωνήσει και ο ίδιος να φύγει. Αν όμως του το εξηγήσουν γλυκά, θα το καταλάβει. Δεν είναι κακοπροαίρετος άνθρωπος, θα βοηθήσει…