Τη Δευτέρα στη Γερμανία πραγματοποιήθηκε συζήτηση κατά την οποία η UEFA άκουσε τις απόψεις που υπάρχουν σχετικά με την αύξηση των διαθέσιμων παικτών σε κάθε ομάδα που θα συμμετάσχουν στο Euro 2024.

«Η UEFA έλαβε υπ’ όψιν τις διάφορες απόψεις και οπτικές που εκφράστηκαν» ανέφερε η ανακοίνωση του διοικητικού οργάνου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. «Η τελική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες εβδομάδες».

Η ανακοίνωση της UEFA ανέφερε επίσης: «Οι εποικοδομητικές συζητήσεις επισήμαναν τις διαφορετικές οπτικές ανάμεσα στους προπονητές, με ορισμένους να εκφράζουν την επιθυμία να αυξήσουν τον αριθμό των παικτών στην ομάδα τους.

Άλλοι υποστήριξαν πως προτιμούν να παραμείνει ο αριθμός των παικτών στους 23, τονίζοντας τις δυσκολίες της προπόνησης με παραπάνω παίκτες, τη διαχείριση της ομάδας και τα αυξημένα έξοδα που θα επιβαρύνουν τις εθνικές ομοσπονδίες».

Υπενθυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή η κάθε ομάδα δικαιούται να έχει ρόστερ 23 ποδοσφαιριστών στις διοργανώσεις της UEFA και αυτό είναι κάτι που ισχύει τα τελευταία αρκετά είναι η αλήθεια χρόνια.