Ο στόχος επετεύχθη για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν εκτός έδρας της Λαμίας με 5-1 για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και επιστρέφουν στη βάση τους με το τρίποντο της νίκης.

Πρωταγωνιστές για τους Πειραιώτες οι Γιόβετιτς και Ελ Κααμπί. Ο Μαυροβούνιος έβαλε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού (22’), κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το 2-0 και είχε το γύρισμα στο τρίτο. Ο Ελ Κααμπί έβαλε το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών από την άσπρη βούλα και είχε συμμετοχή στο τρίτο, το οποίο όμως χρεώθηκε τελικά ως αυτογκόλ του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Το 4-0 έγινε στο 81’ με αυτογκόλ του Κορνέζου και το 5-0 στο 85’ με τον Ελ Αραμπί, πριν διαμορφώσει το τελικό 5-1 ο Λέικ στο 88’.

Ένα παιχνίδι στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι είχαν αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι ποδοσφαιριστές του έκαναν το καθήκον τους στη Λαμία και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στον αγώνα που ακολουθεί με την Φενερμπαχτσέ (11/4, 19:45) για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Άμπι και Ρίτσαρντς στην τετράδα της άμυνας. Οι Όρτα και Έσε ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα και Μαρτίνς στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Γιόβετιτς πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ο Λεωνίδας Βόκολος από την άλλη πλευρά, παρέταξε τη Λαμία με την εξής 11άδα: οσέλεφ – Σίντκλεϊ, Κορνέζος, Κ. Παπαδόπουλος, Σιμόν, Στάνκο, Νούνιες, Σλίβκα, Λέικ, Τσιλούλης και Μαρτίνεθ.

«Καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και άρχισε να ψάχνει τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 10ο λεπτό ο Γιόβετιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, αλλά ο Κοσέλεφ έπεσε και μπλόκαρε. Έξι λεπτά αργότερα ο Έσε σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λαμίας, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Στο 22ο λεπτό ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Γιόβετιτς. Ο Μασούρας πάσαρε στον Ζέλσον Μαρτίνς, αυτός έκανε το γύρισμα στον Γιόβετιτς, ο Μαυροβούνιος επιθετικός γύρισε ωραία το σώμα του και εκτέλεσε τον Κοσέλεφ για το 1-0. Στο 25’ ο Όρτα δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γιόβετιτς από τον Τσιλούλη.

Ο Ελ Κααμπί εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Λαμίας για το 2-0 των Πειραιωτών. Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μαροκινού επιθετικού. Ο Μασούρας έκανε την κάθετη στον Γιόβετιτς, αυτός γύρισε από δεξιά και ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για την ομάδα του Πειραιά.

Χαμηλός ρυθμός και αλλαγές

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση, βάζοντας τον Κίνι αντί του Ροντινέι. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη άνηκε στη Λαμία, με τον Λέικ. Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 58’ ο Μεντιλίμπαρ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Βέζο αντί των Ελ Κααμπί και Ρέτσου. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 4-0, όταν ο Ζέλσον Μαρτίνς βγήκε τετ α τετ με τον Κοσέλεφ, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας του είπε «όχι». Στο 71’ ο Μεντιλίμπαρ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο σημερινό παιχνίδι, με τους Καμπράλ και Ιμπόρα αντί των Όρτα και Ζέλσον Μαρτίνς. Στο 79′ ο Μασούρας ελίχθηκε μέσα στην περιοχή της Λαμίας και σούταρε, αλλά ο Κοσέλεφ μπλόκαρε.

Τρία γκολ σε οκτώ λεπτά

Στο 81’ ο Ολυμπιακός έκανε το 4-0, με αυτογκόλ του Κορνέζου. Ο Έσε έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Κορνέζο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κοσέλεφ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 5-0. Μετά από λάθος του Κορνέζου, ο Ελ Αραμπί έκλεψε, απέφυγε τον Κοσέλεφ και έκανε το 5-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο 88′ η Λαμία μείωσε σε 5-1 με τον Λέικ. Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων απέφυγε τον Άμπι και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.