Πάνω από 9 ευρώ το κιλό θα πουλιέται από τους κτηνοτρόφους το αρνί διαφορετικά δεν… βγαίνουν, όπως τόνισαν οι κτηνοτρόφοι από την Καστοριά Θωμάς και Χρίστος Μόσχος μιλώντας στο MEGA.

Παράλληλα αναφέρθηκαν στις εξαγωγές των αρνιών και στις ελληνοποιήσεις που, όπως λένε οι ίδιοι, το κράτος τις έχει νομιμοποιήσει.

«Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι αν γίνει η σφαγή στην Ελλάδα, τότε θεωρείται ελληνικό. Αυτό είναι η ελληνοποίηση. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε υπάρχει νόμος για αυτό. Αν έρθει σφαγμένο θεωρείται εξωτερικού, όταν είναι ζωντανά και σφαχτούν εδώ δεν είναι εισαγόμενα, θεωρούνται ελληνικής εκτροφής. Αν η εισαγωγή των προϊόντων είναι κάτω των 90.000 ευρώ δεν καταγράφεται στα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ακολούθως αναφέρθηκαν στις εξαγωγές όπου τόνισαν ότι λόγω του Πάσχα των Καθολικών είναι αυξημένες.

«Φέτος επειδή το Πάσχα των καθολικών έπεσε πολύ νωρίτερα από το Ορθόδοξο, οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τις άλλες χώρες είναι αυξημένες, γιατί εκεί προτιμούν μικρά αρνάκια, και έτσι, τα δικά μας που γεννιούνται πιο νωρίς τα στέλνουμε εκεί πέρα. Για μας έχει σημασία αυτό, γιατί ρευστοποιούμε νωρίτερα και φέτος μας βοήθησε πολύ αυτό, αλλά έχουμε πάρει και μειωμένες επιδοτήσεις ή δεν τις πήραμε στην ώρα μας, οπότε μας βοήθησε η πρώιμη ρευστοποίηση. Το οποίο σημαίνει 30% αυξημένη εξαγωγή της Ελλάδας ισούνται με 30% εισαγωγή», υπογράμμισαν χαρακτηριστικά.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA: