Εχει βρει ο Στέφανος Κασσελάκης τον τρόπο να απαντάει σε όσους λένε πως οι πολίτες δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτόν και πως βασίζεται στο λαϊφστάιλ – βάζει στο ίδιο καζάνι την άλλου τύπου προβολή που λαμβάνει από τα ΜΜΕ με τη διαφάνεια. «Ξέρετε μέχρι και για έπιπλα που δεν έχω αγοράσει ακόμα για το νέο μου διαμέρισμα», είπε στην τελευταία του συνέντευξη (ΣΚΑΪ), θέλοντας να δείξει πως ο ίδιος είναι «ανοιχτό βιβλίο» – ασχέτως που μέχρι πριν από λίγο καιρό οι πτυχές της προσωπικής του ζωής λειτουργούσαν και λίγο ως αντιπερισπασμός για πολιτικά ερωτήματα που δεν είχε καταφέρει να απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Για να γίνει πειστικότερος, είπε πως θα καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης πριν από τις ευρωεκλογές.

ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Οι θεσμικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ δεν θα μείνουν μόνο στο ζήτημα των Τεμπών, καθώς οι επόμενες μέρες έχουν ατζέντα οικονομική για τη Χαριλάου Τρικούπη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντήσει σήμερα τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για ενημέρωση, αλλά και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συζήτησης για την επερώτηση που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ και θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης  θα παρέμβει εκ νέου. Και σε περίπτωση που δεν έχει γίνει σαφές με τις συνεχείς ομιλίες του, το βήμα του Κοινοβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα το χρησιμοποιήσει όσο περισσότερο μπορεί – γιατί εκτιμάται πως η τακτική αυτή αποδίδει.

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΚ

Με τούτα και μ’ εκείνα – και ειδικά μετά το σούσουρο και τη σκόνη που σήκωσε η διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού -, τα νούμερα των εγγραφών για επιστολική ψήφο παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά. Τόσο χαμηλά που σε καμία περίπτωση, ακόμα κι αν κάποιος θελήσει να πει πως οι ψήφοι αυτές με κάποιον τρόπο υφαρπάχτηκαν, δεν μπορεί να «διαβάσει» αλλοίωση αποτελέσματος εκλογών – εκτός πια κι αν φτάσουμε σε οριακές καταστάσεις. Τι σημαίνει στην πράξη; Πως είτε το πράγμα δεν έχει επικοινωνηθεί σωστά είτε το ενδιαφέρον είναι μειωμένο.

ΙΔΡΥΜΑ ΓΛΕΖΟΥ

Και το όνομα αυτού «Σύλλογος Μνήμης και Δράσης – Μανώλης Γλέζος»: περίπου 90 φίλοι και συναγωνιστές του Μανώλη Γλέζου προχώρησαν στην ίδρυση ενός συλλόγου που θα έχει στόχο και την παρουσίαση του έργου και της διαδρομής του αγωνιστή της Αριστεράς. Το καταστατικό εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο και αναζητείται πια ο κατάλληλος χώρος που θα χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση, αλλά και την οργάνωση εκδηλώσεων για την ανάδειξη θεμάτων με τα οποία και ο Γλέζος καταπιάστηκε. Στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η ανιψιά του Κατερίνα Γλέζου, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Νίκος Θεοχαράκης και η κοινωνιολόγος Παναγιώτα Μανιού.