Υστερα από 16 ολόκληρα χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αλλάξει χέρια, καθώς ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης έκανε γνωστό χθες πως στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τον σύλλογο, ανεξάρτητα με την κατηγορία που η ομάδα θα βρίσκεται. Οπως τονίζει στην προσωπική του δήλωση ο νυν ιδιοκτήτης της ομάδας, βρίσκεται στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να πάρει τις μετοχές, ενώ υπογράμμισε πως όλοι στην ομάδα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σωθεί ο ΠΑΣ και να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. «Παραχωρούμε, λοιπόν,  τον ΠΑΣ σε όποιον μας τον ζητήσει έτσι ώστε να τον οδηγήσει στην επόμενη ημέρα. Εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο, διευκολύνοντας την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος», ήταν η κατάληξη όσων είπε ο κ. Χριστοβασίλης.

Επαιζε με διάσειση ο Βαράν

Το σοβαρό πρόβλημα των εγκεφαλικών τραυματισμών που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές στη διάρκεια της καριέρας τους έθιξε ο Ραφαέλ Βαράν σε συνέντευξή του στην «Εκίπ» καταθέτοντας τις δικές του σοκαριστικές εμπειρίες.   Ο γάλλος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει υποστεί περισσότερες από μία φορές τραυματισμό στο κεφάλι που του προκάλεσε διασείσεις, αλλά παρ’ όλα αυτά αγωνίστηκε σε κρίσιμα παιχνίδια των ομάδων του, τόσο της Εθνικής Γαλλίας όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο παιχνίδι του Μουντιάλ του 2014 με τη Νιγηρία το ολοκλήρωσε στον «αυτόματο πιλότο», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και με δυσκολία τον θυμάται. Αγωνίστηκε και στον επόμενο με τη Γερμανία που ήταν από τους χειρότερους στην καριέρα του, όπως και αυτός της Ρεάλ με τη Μάντσεστερ Σίτι για το Τσάμπιονς Λιγκ του 2020, αφού προηγουμένως είχε υποστεί διάσειση στο ματς με τη Χετάφε. Ο Βαράν δεν ήθελε να μιλήσει για όλα αυτά τα τελευταία δέκα χρόνια για να μη θεωρηθεί πως τα επικαλείται ως δικαιολογίες για τα λάθη του.

Επιασε δουλειά ο Αναστό

Με διάθεση και κέφι έπεσε στα βαθιά ο Νίκος Αναστόπουλος. Ξανά στις επάλξεις για την Καλαμάτα και χθες, όπως ενημερώθηκα, έκανε την πρώτη του γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, πριν από την πρεμιέρα του στο προπονητικό κέντρο στα Παλιάμπελα, ο Αναστό έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους τονίζοντας το συναισθηματικό του δέσιμο με την ομάδα και τον πρόεδρο κ. Πρασσά. «Πρώτος στόχος είναι να γίνει ομάδα η οποία θα μπαίνει στο γήπεδο και θα κάνει τα πάντα για να νικήσει με το αγωνιστικό της πρόσωπο», ήταν κάποιες ατάκες.

Πώς θα πάρει σούπερ συμβόλαιο ο Ντόντσιτς!

Οι Μάβερικς μπορούν το καλοκαίρι του 2025 να προσφέρουν στον Λούκα Ντόντσιτς πενταετές συμβόλαιο έναντι συνολικής αμοιβής 346 εκατ. δολαρίων. Μέσες ετήσιες αποδοχές, δηλαδή, ύψους σχεδόν 70 εκατ. δολαρίων! Υπό έναν όρο: να καταφέρει εφέτος να αναδειχθεί είτε MVP της κανονικής περιόδου είτε μέλος μιας από τις τρεις καλύτερες πεντάδες του ΝΒΑ. Για το βραβείο του MVP ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και πιθανόν να μην τα καταφέρει. Αλλά σε μια από τις τρεις πεντάδες… πείτε ότι μπήκε!

Τα τρία τελευταία χρόνια ο Σλοβένος ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας. Αλλά επειδή βάσει των κανονισμών πρέπει να τα καταφέρει τα δύο από τα τρία τελευταία χρόνια πριν από την υπογραφή του συμβολαίου, αν συμπεριληφθεί φέτος σε κάποια από τις τρεις πεντάδες (κι έτσι όπως παίζει, θα συμπεριληφθεί), τότε του χρόνου θα πάρει από τους Μάβερικς το super max contract των 346 εκατ. δολαρίων. Και θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος μπασκετμπολίστας του πλανήτη.

Θα έχουν λόγο και οι οπαδοί και όλα μοιάζουν ανοιχτά

Ο Θοδωρής Καρυπίδης δεν θα πάρει μόνος του την απόφαση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Πρώτα θα μιλήσει με τους οργανωμένους οπαδούς. Εκείνοι στην τελευταία συνάντηση που είχαν, του είπαν πως θέλουν εκδρομή στον Βόλο, όμως οι τελευταίες εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα. Αρχίζουν να αντιλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πως δεν θα είναι έτοιμο το Πανθεσσαλικό και επίκειται νέα επαφή διοίκησης – κόσμου του Αρη. Αν οι οπαδοί μεταφέρουν στον Καρυπίδη πως είναι προτιμότερο από το να μην πάνε πουθενά, να πάνε στο ΟΑΚΑ, τότε το πιθανότερο είναι να αλλάξουν τα δεδομένα με την έδρα του τελικού. Και να καταλήξει τελικά στην Αθήνα.

Η Κηφισιά υπόσχεται να το παλέψει

Ανακοίνωση ενόψει της συνέχειας των play outs μετά τη βαριά ήττα από τον Βόλο με 4-1 έβγαλε η Κηφισιά. «Στον Βόλο απλά η πολυετής ποδοσφαιρική «τεχνογνωσία» νίκησε την αφέλεια μιας νεοφώτιστης ομάδας. Ο,τι κι αν έγινε όμως, η Κηφισιά θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την προσπάθεια για να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Δεν θα πετάξουμε λευκή πετσέτα, όπως πολλοί περιμένουν ή ευαγγελίζονται τις τελευταίες ημέρες. Αντί επιλόγου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ομάδα και τη διοίκηση του Βόλου για την άριστη φιλοξενία στην πόλη της… Λάρισας».

Το χάντμπολ ελπίζει

Το ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, ένα στολίδι που παρέμενε (αν και ετοιμοπαράδοτο) κλειστό για μήνες πριν ανοίξει τελικά τις πύλες του, έχει μετατραπεί στην καλύτερη έδρα για τις εθνικές ομάδες χάντμπολ. Εκεί σήμερα το απόγευμα (18.00) με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό η Εθνική γυναικών φιλοξενεί την Κροατία στο πρώτο από τα δύο κρίσιμα παιχνίδια που της απομένουν για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του EURO 2024. Το τελευταίο ματς θα δοθεί την Κυριακή με τη Ρουμανία στην πόλη Μπουζάου.

Να πω ότι το έργο της εθνικής μας ομάδας για πρόκριση στην τελική φάση είναι πολύ δύσκολο, αφού στα τελευταία ματς του πρώτου ομίλου η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού γυναικείου χάντμπολ.

Η ψήφος στους «δικούς μας»

Στροφή και πάλι στους έλληνες προπονητές έκανε η ΕΟΠΕ για τις εθνικές μας ομάδες, με τον Κώστα Χριστοφιδέλη να αναλαμβάνει το τιμόνι των ανδρών (ήταν συνεργάτης και του άλλοτε ομοσπονδιακού Ντάντε Μπονιφάντε) και ο Απόστολος Οικονόμου την ομάδα των γυναικών. Κι όμως, στα ενδότερα του βόλεϊ ήταν κοινό μυστικό πως ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος τόσον καιρό έδειχνε την προτίμησή του στον Σάκη Ψάρρα. Τι άλλαξε;