Τον περασμένο χειμώνα ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία του με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να δώσει τα ηνία στον πολύπειρο Φατίχ Τερίμ, με στόχο να τον οδηγήσει στους στόχους που έχει θέσει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Κομβικό ρόλο στη συμφωνία του Τούρκου τεχνικού με τους Πράσινους έπαιξε ο Ατζούν Ιλιτζαλί. Σε δηλώσεις του, ο «Mr. Survivor» αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του deal, τονίζοντας πως ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν δυσαρεστημένος και απελπισμένος με την κατάσταση στην ομάδα, ενώ επισήμανε πως μόλις έμαθε για τον Τερίμ έμεινε έκπληκτος.

Οι δηλώσεις του Ατζούν Ιλιτζαλί:

«Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, είναι στενός μου φίλος. Ήταν πολύ δυσαρεστημένος και απελπισμένος. Παρά τη σοβαρή επένδυση, η ομάδα κατά κάποιο τρόπο δεν μπορούσε να δώσει αυτό που ήθελε. Πέρυσι είχαν μια σοβαρή διαφορά βαθμών, αλλά πάλεψαν για το πρωτάθλημα. Όσο κουβεντιάζαμε, ζήτησε τη συμβουλή μου. Ο Φατίχ Τερίμ ήρθε στο μυαλό μου επειδή ήταν νικητής.

Ο πρόεδρος στην αρχή έμεινε έκπληκτος. Είπε: «Μπορείς να πείσεις τον Τερίμ να έρθει;» «Είπα, «Το έργο σου είναι καλό, στον προπονητή Φατίχ αρέσουν οι δύσκολες δοκιμασίες». Αυτό συνέβη όταν και τα δύο μέρη ήταν θετικά. Δημιουργήθηκε μια χημεία. Αρκούσε ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού να συνομιλήσει με τον Φατίχ Τερίμ για τρία λεπτά».