Το Πατρινό Καρναβάλι 2024 πέρασε το βράδυ της Κυριακής της Αποκριάς στην ιστορία. Η αυλαία έπεσε με την καύση του βασιλιά καρνάβαλου και τη ρίψη πυροτεχνημάτων στον μόλο του Αγίου Νικολάου, στο βόρειο λιμάνι της πόλης.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή, κήρυξε την λήξη του καρναβαλιού και την έναρξη του επόμενου, σημειώνοντας ότι «το μεγάλο ταξίδι τού καρναβαλιού μας για το 2024 έφτασε στο τέλος του, αφού πρώτα έκανε ένα μεγάλο ταξίδι στις γειτονιές τής πόλης και τις μετέτρεψε σε χώρους κεφιού».

Απευθυνόμενος προς τους χιλιάδες νέους και τις νέες που πήραν μέρος στο καρναβάλι, τόνισε ότι «η δύναμή σας είναι ατελείωτη, αυτή είναι η δύναμη του καρναβαλιού της πόλης μας».

Και πρόσθεσε: «Το ταξίδι του καρναβαλιού μας του 2025 ξεκινάει με πρωταγωνιστές όλους εσάς, ώστε να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο καρναβάλι το 2025».

Σημειώνεται ότι η φετινή τελετή λήξης ήταν «προσβάσιμη» για κωφούς/βαρήκοους, αφού υπήρχε παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Η καύση του Καρνάβαλου, κεντρικό στοιχείο της τελετής, μετέδωσε μέσα από τις στάχτες του τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας. Αμέσως μετά πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό δίνοντας λάμψη στην καρναβαλική νύχτα.

Ακολούθησε συναυλία των Heaven on Mars, ένα show γεμάτο μουσική και χορό που ταξίδεψε το κοινό στην όμορφη και μαγική δεκαετία των 80’s με γνωστά pop – rock κομμάτια που άφησαν εποχή και πάρτι στους δρόμους της πόλης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας.

Ασταμάτητο γλέντι μέχρι το πρωί

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, χιλιάδες άτομα παρέμειναν στο κέντρο της Πάτρας και συνέχισαν να διασκεδάζουν για ώρες σε δρόμους, πλατείες, μπαρ, καφέ, εστιατόρια.

Αν και το ρολόι έδειχνε 6:30 το πρωί οι νεαροί δεν έλεγαν να αποχωρήσουν από την πλατεία Γεωργίου, από τους πεζόδρομους της Ρήγα Φεραίου και της Παντανάσσης, από την Αγίου Νικολάου.

Την ίδια ώρα, τα συνεργεία καθαριότητας δούλευαν ασταμάτητα, συγκεντρώνοντας τόνους απορριμμάτων που δημιουργήθηκαν από την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, πλένοντας τους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Ξέφρενο πάρτι στην Πάτρα μέχρι τα ξημερώματα

Στους δρόμους διασκέδασαν μέχρι το πρωί χιλιάδες καρναβαλιστές

Ένα πολύχρωμο ποτάμι «πλημμύρισε» την Πάτρα

Στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής συμμετείχαν πάνω από 60.000 καρναβαλιστές, μέλη των 181 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού».

Με τις πολύχρωμες και εντυπωσιακές στολές τους, την πρωτοτυπία, την αισθητική, το σατιρικό πνεύμα, τα ξεχωριστά καπέλα και αξεσουάρ πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα.

Στην παρέλαση, που σημείωσε ρεκόρ έξι ωρών, μικροί και μεγάλοι χόρεψαν, τραγούδησαν και έστειλαν τα μηνύματα της αισιοδοξίας και της χαράς για την ζωή.

Παράλληλα, ξεδίπλωσαν την φαντασία τους, αλλά και την δημιουργικότητά τους, αφού συνόδευσαν τα δικά τους καρναβαλικά άρματα ή μεγάλες τροχήλατες κατασκευές.

Των καρναβαλιστών προηγήθηκαν η δημοτική μουσική του Δήμου Πατρέων που παιάνιζε καρναβαλικούς ρυθμούς, οι μαζορέτες και τα άρματα.

Συγκεκριμένα, παρέλασαν ο «Προπομπός», ο «Βασιλιάς Καρνάβαλος», το άρμα με την «βασίλισσα» του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, Γεωργία Σακκά, το άνθινο άρμα με τα 30.000 γαρύφαλλα, το «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο «Τζον Λένον» με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Δείτε φωτογραφίες από το Πατρινό Καρναβάλι 2024