Ξεκινά αύριο, Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 14:00 η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024», το οποίο περιλαμβάνει για πρώτη φορά αυξημένο κουπόνι διακοπών (voucher) αξίας έως και 400 ευρώ. Οι δικαιούχοι που πληρούν τα νέα κριτήρια, θα μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι και τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 έως τις 23:59. Ειδικότερα, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε ότι φετινό πρόγραμμα «έχει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, με σημαντική στήριξη των δικαιούχων, αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου και ένταξη σε αυτό και νέων κατηγοριών – ειδικών κοινωνικών ομάδων».

Η ευρύτερη αξιοποίηση του προγράμματος, είπε η Ολγα Κεφαλογιάννη, θα ενισχύσει και τις ορεινές περιοχές της χώρας μας, που λειτουργούν κυρίως εκτός της καλοκαιρινής σεζόν.

Τι προβλέπεται

Το νέο πρόγραμμα που αποτελεί αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», προβλέπει:

  • Αυξημένη επιδότηση 200€ ανά δικαιούχο (από 150€ που προβλέπονταν στο προηγούμενο πρόγραμμα).
  • Ποσό ύψους 300€ σε φυσικά πρόσωπα.
  • Επιδότηση 400€ υπάρχει για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω.

Η ανέπαφη εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας που θα δοθεί στους δικαιούχους, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Με τον τρόπο αυτό θα αποζημιώνονται άμεσα και οι πάροχοι (ξενοδόχοι κ.λπ.).

Η ανάλωση του ποσού της επιδότησης μπορεί να γίνει εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Στο νέο πρόγραμμα δεν μπορούν να λάβουν μέρος επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» της ΔΥΠΑ –ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής– καθώς και οι κληρωθέντες του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται τις «Συχνές Ερωτήσεις» στην ιστοσελίδα υποβολής αιτήσεων:  https://vouchers.gov.gr/tourism4all-2024