Με το Μαυροβούνιο, την Ανδόρα και τα Νησιά Φερόε κληρώθηκε η εθνική γυναικών στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2025. Υπενθυμίζω ότι η εθνική ομάδα συμμετέχει στη League C της διοργάνωσης και συγκεκριμένα κληρώθηκε στον 3ο όμιλο, μέσω του οποίου θα διεκδικήσει την πρόκριση στα play offs. Οσον αφορά στην εθνική παίδων, χθες ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ενόψει του σημερινού εναρκτήριου αγώνα στην Elite Round του EURO U-17 με την Ουκρανία στο γήπεδο της Παναχαϊκής (15:00). Στον όμιλο της Εθνικής μετέχουν η Σλοβακία και η Ελβετία τις οποίες θα αντιμετωπίσει η ελληνική ομάδα τις επόμενες ημέρες.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Πάτρα, τόσο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο όσο και στο γήπεδο της Παναχαϊκής. Στην τελική φάση (Κύπρος, 20 Μαΐου – 5 Ιουνίου) της διοργάνωσης προκρίνονται οι 15 ομάδες από το Elite Round (οκτώ  επικεφαλής και επτά καλύτεροι δεύτεροι) και η διοργανώτρια Κύπρος.

Νέο σκάνδαλο στη Φόρμουλα 1;

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, πρόεδρος της FIA, είναι πολύ πιθανόν να έχει παρέμβει κατά παράβαση στο τελικό αποτέλεσμα του γκραν πρι στη Σαουδική Αραβία του 2023! Αυτή η καταγγελία έρχεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, με τον σαουδάραβα αρχηγό της F1 να μπαίνει στο στόχαστρο μιας έρευνας, που μόνο καλό δεν κάνει στην εικόνα του κορυφαίου αθλήματος. Ειδικότερα, ο Σουλαγέμ φαίνεται να έχει παρέμβει στην απόσυρση της ποινής του Φερνάντο Αλόνσο, που πέρσι είχε τερματίσει στην τρίτη θέση και εκ των υστέρων δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων. Ο πρόεδρος της FIA φέρεται να έβαλε το… χεράκι του και η ποινή στον Ισπανό «εξαφανίστηκε» μετά την επικοινωνία που είχε με τον αγωνοδίκη.

Και όλα αυτά, θυμίζω, τη στιγμή κατά την οποία δεν έχει κοπάσει το σκάνδαλο στη Red Bull με το αφεντικό της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, που κατηγορείται ότι έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε υπάλληλο της ομάδας του.

Εκαναν παράπονα!

Θα μπορούσε να ειπωθεί πως «βράζουν» στον Παναθηναϊκό με την ΚΕΔ και αυτό μου λέει ο άνθρωπός μου στο Κορωπί. Μπορεί να μην έβγαλαν ανακοίνωση για όσα – πιστεύουν ότι – έγιναν στην Κρήτη και στο ματς με τον ΟΦΗ, αλλά τα έκαναν και μάλιστα έντονα τα παράπονά τους προς τον Βεργέτη και τον Παπαπέτρου στη λήξη του ματς. Και εκεί που έγιναν έξαλλοι ήταν όταν έμαθαν πως ο Παπαπέτρου ουσιαστικά… επιβραβεύτηκε με τον ορισμό του στον ημιτελικό Κυπέλλου της Τετάρτης μεταξύ του Αρη και του Παναιτωλικού. Στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θεώρησαν πως είχαν καλή απόδοση οι  Βεργέτης και Παπαπέτρου στο ματς της Κρήτης και γι’ αυτό προχώρησαν σε αυτή την κίνηση. Και έλεγαν πως κάθε απόφασή τους ήταν σωστή.

Ο Παπαδημητρίου από πλευράς Παναθηναϊκού, όπως μου είπαν, ανέφερε στο τέλος στη διαιτητική τριάδα πως «δεν θα βγάλουμε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας αν και θα έπρεπε», αλλά μάλλον οι Πράσινοι κρατήθηκαν ενόψει πλέι οφ. Εκεί είναι πιθανό να δούμε διαφορετικές αντιδράσεις αν πιστέψουν πως αδικούνται. Που η γενική άποψη εντός Παναθηναϊκού αυτή είναι. Πως αδικούνται.

Ο Αραούχο στα παιδιά

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού επισκέφτηκε χθες το πρωί ο Σέρχιο Αραούχο. Ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ συζήτησε με τους μαθητές και μοιράστηκε μαζί τους τις σκέψεις του για το πρόβλημα της οπαδικής βίας. Ο Αργεντινός μοίρασε αυτόγραφα και φωτογραφίστηκε με τα παιδιά που ήταν ιδιαίτερα χαρούμενα που γνώρισαν τον στράικερ της Ενωσης, ο οποίος πέρα από ένας αληθινά αξιόλογος ποδοσφαιριστής έχει ξεχωρίσει και για το ήθος του όλα αυτά τα χρόνια που είναι στην Ελλάδα.

Ανησυχία για τον Γιάννη

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται όλος ο οργανισμός των Μπακς μετά τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο έλληνας σούπερ σταρ αισθανόταν ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα τον τελευταίο καιρό, όμως κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης πριν από τον αγώνα με τους Κλίπερς πόνεσε έντονα στο πόδι, όταν προσπάθησε να κάνει ένα σουτ και σταμάτησε αμέσως ό,τι έκανε. Δεν έπαιξε στον αγώνα και πλέον οι Μπακς περιμένουν να δουν πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα, καθώς μάλιστα ακολουθεί ένα πολύ απαιτητικό ταξίδι στην Καλιφόρνια με αγώνες κόντρα σε Ουόριορς, Λέικερς, Κλίπερς και Κινγκς σε διάστημα επτά ημερών. Κόντρα στους Κλίπερς προχθές πάντως, τη δουλειά έκανε ο Ντάμιαν Λίλαρντ, που σκόραρε 41 πόντους και οι Μπακς νίκησαν με 113-106.

Βουνό για τον Τσιτσιπά

Οχι απλώς δύσβατος, αλλά… κακοτράχαλος είναι ο δρόμος του Στέφανου Τσιτσιπά στο Μάστερς του Ιντιαν Γουέλς κι αν θέλει να διακριθεί, θα πρέπει να πετύχει μεγάλες νίκες. Τα δύσκολα αρχίζουν από τον τρίτο γύρο, όπου λογικά θα περιμένει ο Αμερικανός Τιαφό, ενώ στους «16» αντίπαλος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Ρούμπλεφ. Αν περάσει από εκεί, θα τον περιμένει ο νικητής του Αυστραλιανού Οπεν, Γιανίκ Σίνερ, και στον ημιτελικό λογικά θα έχει φτάσει ο Κάρλος Αλκαράθ. Αν μετά από όλα αυτά ο Στέφανος έχει καταφέρει να περάσει στον τελικό, το πιθανότερο είναι ότι θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Δεν χρειάζεται δηλαδή υπέρβαση, αλλά κάτι περισσότερο… Στο ίδιο τουρνουά η Μαρία Σάκκαρη θα αρχίσει την προσπάθειά της από τον δεύτερο γύρο με αντίπαλο μία εκ των Σνάιντερ ή Μπόγκνταν.

Με θέα το final-4 του βόλεϊ!

Οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το κύπελλο βόλεϊ των ανδρών στο final-4 (29-31 Μαρτίου) θα γίνουν γνωστές απόψε μετά τους νοκάουτ προημιτελικούς από τους οποίους, όμως, λείπει το μεγάλο παιχνίδι. Το σημερινό πρόγραμμα: 18.00: Καλαμάτα – Μίλωνας, 18.00: Φοίνικας Σύρου – Παναθηναϊκός, 19.00: Κηφισιά – Ολυμπιακός, 19.00: Αθλος Ορεστιάδας – ΠΑΟΚ.