Το τρίτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου πανηγυρίζει η Ελλάδα, χάρη στον Απόστολο Χρήστου. Ο 28χρονος αθλητής του Ολυμπιακού κατέλαβε την τρίτη θέση των 100μ. ύπτιο στον τελικό της διοργάνωσης στη Ντόχα με χρόνο 53.36 και γίνεται ο τρίτος Ελληνας που ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών, μετά τον Αρη Γρηγοριάδη και τον Κριστιάν Γκολομέεβ.

Έτσι αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο στην καριέρα του σε Παγκόσμιο, αλλά και το έβδομο συνολικά σε μεγάλες διοργανώσαεις, ενώ ο Μακρυγιάννης έφτασε δύο κλάσματα από το μετάλλιο στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε Παγκόσμιο.

Οι δηλώσεις του

«Είμαι χαρούμενος από το μετάλλιο. Ήταν μια περίεργη κούρσα. Ο χρόνος δεν είναι τόσο ανταγωνιστικός. Πάλευα τόσα χρόνια και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο χρόνος. Είναι μια ολυμπιακή χρονιά και υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες εδώ. Ο χρόνος δεν είναι αντιπροσωπευτικός, αλλά κρατάω το μετάλλιο. Είχαμε στο μυαλό μας, εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά, μια καλή αρχή. Να αρχίσουμε δυναμικά, γιατί γνωρίζουμε ότι είναι πολύ μέσα στις δυνατότητές μας. Θεωρώ ότι θα τα πάμε πάρα πολύ καλά. Έχω ακόμα τα 50μ. και τα 200μ. ύπτιο, καθώς και τη μικτή σκυτάλη. Στόχος είναι τρεις τελικοί και να είμαι ανταγωνιστικός», ανέφερε αρχικά στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη που τερμάτισε στην 4η θέση, είπε: «Ο Βαγγέλης ήταν απίστευτος. Παρότι ήρθε πριν από λίγες ημέρες από τις ΗΠΑ και στάθηκε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αν σκεφτούμε ότι για δύο κλάσματα δεν με πέρασε. Ήταν ο πρώτος τελικός του, πολλά συγχαρητήρια».

Όσο για τη συνέχεια της ελληνικής κολύμβησης στο τουρνουά, πρόσθεσε: «Ήταν πολύ δυνατή αρχή και είμαστε σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν ευκαιρίες. Σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία. Πρέπει να την αρπάξουμε από τα μαλλιά και να είμαστε έτσι μέχρι το τέλος. Να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».