Διαβάστηκε σήμερα Κυριακή 4/2 σε όλους τους ναούς η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον ομοφυλοφιλικό γάμο» αναφέρεται στην εγκύκλιο. Με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προωθείται, σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, η κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και η μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα.

«Όλα αυτά η Εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί γιατί θα προδώσει την αποστολή της» αναφέρεται.

Αν και όπως ξεκαθαρίζεται «η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται», τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αναφέρουν ότι ταυτόχρονα η Εκκλησία «έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνει σεβαστός».

Στο κείμενο, αναφέρεται επίσης πως: «η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά και σε αυτή την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στη μετέπειτα εξέλιξή τους».

«Δεν έχουν θέση στους ναούς»

Μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας Σεραφείμ από τον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης αναφέρει:

«Ομόφυλος είναι αυτός που είναι από την ίδια φυλή. Δεν έχουμε θέμα γάμου ομοφύλων γιατί αυτό συμβαίνει, αλλά ομοφυλοφίλων. Σήμερα διαβάστηκε η εγκύκλιος που η ιερά Σύνοδος επίκαιρα, μπροστά σε αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ενημερώνει το πλήρωμα της Εκκλησίας και ζητά από τον λαό να είναι έτοιμος να αντισταθεί στην πράξη με αυτά τα οποία η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει».

«Να αλλάξουμε τη ροή του ηλίου, αυτό μας λέει η κυβέρνηση. Να αντισταθεί με το πρώτο του όπλο που είναι η προσευχή. Να αντισταθεί μέσα στην οικογένεια γιατί εκεί είναι το σημαντικότερο σημείο γνώσης και ενημέρωσης, και να κάνει πράξεις όπως εμείς που έχουμε διατηρήσει ως σήμερα και θα τον διατηρήσουμε όσο χρειάζεται τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στην ενορία για να πούμε στους κυρίους βουλευτές τους οποίους τους ειδοποιήσαμε ότι δεν έχουν χώρο στον ναό μας μετά την ψήφο τους αν αυτή είναι υπέρ του νομοσχεδίου. Μόνοι τους αφορίζονται», συμπληρώνει.

«Παύουν να είναι μέλη της Εκκλησίας όσοι υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο»

Ο ίδιος συμπληρώνει: «Ο ναός και η εκκλησία είναι για τα μέλη της. Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο παύουν να είναι μέλη της γιατί έρχονται σε αντίθεση με το ευαγγέλιο. Η εκκλησία δεν είναι μια ‘αγαπουλίστικη’ ομάδα ανθρώπων, είναι ο θεοίδρυτος θεσμός ο οποίος εισάγει δια του βαπτίσματος τους ανθρώπους στον χώρο της και τους ενοποιεί στο σώμα του Χριστού. Στο σώμα του Χριστού μπορούν να είναι όλοι οι αμαρτωλοί ενωμένοι εν μετανοία αλλά δεν μπορεί να είναι εκείνοι οι οποίοι νομοθετούν απέναντι στη φύση, απάνθρωπα και ελεεινά εναντίον των παιδιών».

Αναφέρει επίσης: «Το νομοσχέδιο έχει έναν σκοπό, να καταστρέψει ψυχές, να φτιάξει παιδιά τα οποία θα είναι προβληματικά. Έχει βγει από το τραπέζι (σ.σ. η παρένθετη μητρότητα) γιατί τα σχέδια των πολιτικών είναι συγκεκριμένα. Έχει βγει από το τραπέζι για να περάσει το νομοσχέδιο ο κυβερνήτης μας, ο άθεος αυτός άνθρωπος, ο αφορισμένος εξ ιδίας θελήσεως. Τον έχετε δει να εκκλησιάζεται τις Κυριακές; Να κοινωνεί; Αυτός, μας περνάει σήμερα την υπόθεση αποκόπτοντας την ιστορία της παρένθετης μητρότητας για να έρθει αύριο το ευρωπαϊκό δικαστήριο και να το επιβάλλει, πληρώνοντας και πρόστιμο η Ελλάδα γιατί παίζουν με αυτά που δεν πρέπει να παίζουν».

Για τη βάφτιση λέει:

«Δε θα το βαπτίσουμε γιατί ο νηπιοβαπτισμός ήρθε στην Εκκλησία ως επιλογή και απαίτηση της χριστιανικής οικογένειας. Δεν ήρθε ως επιβολή της Εκκλησίας. Βαφτίζονται τα νήπια γιατί έχουμε χριστιανικές οικογένειες».

«Σέβομαι την Εκκλησία αλλά νομοθετεί η κυβέρνηση»

Για το θέμα μίλησε και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος.

«Εγώ συνομιλώ με τους μητροπολίτες της περιφέρειάς μου που είναι λογικοί άνθρωποι, πολύ σοβαροί. Είμαι χριστιανός ορθόδοξος, σέβομαι την Εκκλησία, σέβομαι τα διδάγματά της και πάνω από όλα σέβομαι τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού ο οποίος είναι ο θεός της αγάπης, της κατανόησης, της αλληλεγγύης και αυτός που είπε ‘τα Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ’.

»Κατανοώ ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα να αποδεχτείς ορισμένα πράγματα όπως είναι ο γάμος των ομοφυλοφίλων για τις παλιές γενιές που μεγαλώσαμε διαφορετικά, για την Εκκλησία. Θα πρέπει να κάνουμε μια διευκρίνηση. Δε μιλάμε για το ιερό μυστήριο του γάμου με τις ευλογίες του Θεού αλλά για πολιτικό γάμο».

Όπως λέει ο ίδιος: «(…) Είναι δίκαιο γιατί το Σύνταγμά μας προβλέπει ισότητα όλων των πολιτών. Οι βουλευτές, που είμαστε οι νομοθέτες της χώρας, έχουμε υποχρέωση να εφαρμόζουμε το Σύνταγμα σύμφωνα με το δικαιϊκό σύστημα της χώρας. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην Πολιτεία. Ο πολιτικός γάμος των ομοφυλοφίλων δεν προκαλεί τόσο μεγάλες αντιδράσεις στου Έλληνες, όσο η τεκνοθεσία».