Έκανε μία διαδρομή 20 χιλιομέτρων για να στήσει ένα «καρτέρι» θανάτου στον 43χρονο ξυλουργό στη Χαλκίδα, καταφέρνοντάς του πολλαπλά χτυπήματα με δύο μαχαίρια. Όλα δείχνουν ότι πρόεκιται για σχεδιασμένο έγκλημα, αλλά το κίνητρο που «όπλισε» το χέρι της 39χρονης παραμένει άλυτο μυστήριο.

Οι Αρχές πλέον έχουν στρέψει την προσοχή τους στο κίνητρο και βάζουν στο μικροσκόπιο τις επικοινωνίες μέσω των κινητών τηλεφώνων δράστιδας και θύματος.

Η 39χρονη κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας από το πρωί του περασμένου Σαββάτου και οδηγήθηκε αμίλητη στον εισαγγελέα Χαλκίδας. Της ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και τώρα προετοιμάζει την απολογία της.

«Ό,τι έχω να πω θα τα πω στον ανακριτή», επιμένει να λέει η δράστιδα μέχρι και σήμερα.

Γρίφος το περιστατικό που συνέβη πριν από 15 χρόνια και την στιγμάτισε – «Πατέρα λυτρώθηκα»

Λίγο καιρό πριν, είχε εκμυστηρευτεί στους γονείς της πως είχε συμβεί ένα περιστατικό μεταξύ εκείνης και του 43χρονου που την στιγμάτισε και δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει – διαψεύδει βέβαια ότι επρόκειτο για βιασμό.

«Εγώ μετέφερα στους γονείς μου ότι με αυτόν τον άνθρωπο κάτι είχε συμβεί πάνω από 15 χρόνια πριν και αυτό με είχε ταράξει χωρίς να αναφέρω λεπτομέρειες για το τι ήταν αυτό το περιστατικό».

Απαρηγόρητος ο αδερφός του 43χρονου – «Δεν γυρίζει πίσω»

Ο αδελφός του 43χρονου ξυλουργού, Θοδωρής Νικολάου, που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του με δεκάδες μαχαιριές στην Χαλκίδα μίλησε στο Live News. Συγκλονισμένος ακόμα από την φρικτή δολοφονία, προσπαθεί να μείνει δυνατός για να στηρίξει τόσο την μητέρα τους όσο και την σύζυγο του 43χρονου που είδε από το μπαλκόνι της να δολοφονούν τον άντρα της.

Ερωτηθείς ο αδελφός του θύματος πώς οδηγήθηκε η 39χρονη στην αποτρόπαια πράξη απάντησε: «Δεν με ενδιαφέρει να μπω στο μυαλό ενός δολοφόνου. Υπήρχε η ενόχληση από τη γυναίκα αυτή κι εγώ συμβούλευσα τον αδερφό μου να πάει στο δικηγόρο. Θα γνώριζα αν συνέβαινε κάτι στον αδερφό μου, ήμασταν φίλοι».

«Αυτό που θέλω εγώ δεν μπορεί να μου το δώσει κανείς. Γυρίζει πίσω; Δεν γυρίζει, αυτό».

Ο αδικοχαμένος 43χρονος ήταν στενός φίλος και συνεργάτης με τον σύζυγό της 39χρονης – Αύριο η κηδεία του

Ο 43χρονος παντρεύτηκε με τη σύζυγο του το 2021. Τότε ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και η δράστιδα με τον σύζυγο της. Πιθανώς το γεγονός ότι παντρεύτηκε να ήταν και εκείνο που ξεχείλισε το μένος της δράστιδας, η οποία παρεμπιπτόντως είναι και μητέρα δυο παιδιών.

Οι δύο άντρες ήταν στενοί φίλοι και καλοί συνεργάτες. Το θύμα μάλιστα είχε μιλήσει στον φίλο του για όλα όσα έκανε η σύντροφος του και έκτοτε για σχεδόν δύο χρόνια όλοι πίστευαν πως η υπόθεση είχε κλείσει. Έξι μήνες μετά η σχέση αυτή άλλαξε.

Η δράστιδα στον γάμο του θύματος τον Ιούλιο του 2021

«Μου είχε πει ‘’αδερφέ έχω πρόβλημα, θέλω να μιλήσουμε’’. Γιατί πάντα όταν είχε πρόβλημα μιλούσαμε. ‘’Με ενοχλεί η γυναίκα του φίλου μου και μου λέει ότι έχουμε σχέση και ότι θα το πει στον άντρα της’’. Μετά από αυτό το σκηνικό οι σχέσεις διεκόπησαν εφόσον η άλλη πλευρά δεν πίστευε τον αδελφό μου».

Εμμονική η στάση της 39χρονης – Ο 43χρονος πήγε μαζί με τη γυναίκα του σε δικηγόρο το 2021, για να ζητήσει βοήθεια

Η πλευρά του 43χρονου διαψεύδει πως δράστιδα και θλύμα είχαν την οποιαδήποτε σχέση. Αποκαλύπτουν πως η ιστορία αρχίζει στα τέλη του ’21 όταν ο 43χρονος συνοδευόμενος από την σύζυγο του πέρασαν το κατώφλι του δικηγόρου ζητώντας να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα σε μια γυναίκα που τον παρενοχλούσε διαρκώς.

«Όταν ήρθε εδώ πανικόβλητος, και λέω πανικόβλητος γιατί του έστελνε μηνύματα αν δεν σε έχω εγώ δεν θα σε έχει καμία», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αθανάσιος Τάρτης. «Φαίνεται ότι εμείς πιστεύαμε ότι είχαν τελειώσει όλα. Στο μυαλό της τίποτα δεν είχε τελειώσει», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

«Λέγεται ότι κάτι είχε συμβεί στο παρελθόν μεταξύ του θύματος και της 39χρονης, το μόνο που υπάρχει είναι στο μυαλό της, τίποτα δεν είχε συμβεί στο παρελθόν. Πρέπει να σταματήσουμε να διασύρουμε την μνήμη του αδικοχαμένου Σάκη», τόνισε ο δικηγόρος και ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της κοινότητας του χωριού αναφέρει: «Δεν ξέρω είχανε γίνει ασφαλιστικά; Σκεφτείτε ότι είναι από το ’21 είπε ο δικηγόρος του. Και έχουμε ’24. Εννοώ ότι αν ήταν μια ιστορία που θα είχε ακουστεί. Καταλάβατε; Κανείς δεν ξέρει τίποτα. Και πιο κοντινοί του φίλοι του θανόντος δεν γνώριζαν κάτι. Έχουμε πέσει όλοι από τα σύννεφα και αυτό είναι το πιο σοκαριστικό για όλους. Και είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστούμε όλοι».

Η αστυνομία έχει ζητήσει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στα κινητά τόσο της 39χρονης όσο και του 43χρονου, καθώς θεωρεί πως από εκεί μπορεί να προκύψουν στοιχεία κομβικής σημασίας όσον αφορά στο κίνητρο που «όπλισε» το χέρι της γυναίκας.

Αύριο φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον 43χρονο στο χωριό του Λουκίσια Χαλκίδας.

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα»

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για προμελετημένο έγκλημα. Η δράστιδα γνώριζε τα πάντα για εκείνον. Από το πού έμενε, πού εργαζόταν, ποια ήταν τα ωράρια του μέχρι και τις πρωινές του συνήθειες, γι’ αυτό άλλωστε το φονικό έγινε λίγο πριν τις 8 το πρωί δευτερόλεπτα πριν ο 43χρονος επιβιβαστεί στο φορτηγάκι του, για να πάει στη δουλειά.

Η θεία του 43χρονου θύματος δήλωσε: «Έχει πέσει κεραυνός στο κεφάλι μας. Οικονομικό με τίποτα, τίποτα οικονομικό, το λέω εγώ με το χέρι στη φωτιά που λένε. Με τον σύζυγο της γνωρίζονται από παιδιά. Αυτή είναι νύφη στο χωριό μας».

Το χρονικό της δολοφονίας

Είναι συγκλονιστικό ότι το απίστευτο αυτό φονικό στην καρδιά της Χαλκίδας έγινε μπροστά στα μάτια της συζύγου που έβλεπε από το μπαλκόνι της μια γυναίκα σε αμόκ να καταφέρνει δεκάδες πισώπλατες μαχαιριές στον άνδρα της που πήγαινε για δουλειά.

Στις 8 το πρωί του Σαββάτου, γυναίκα κάλεσε στο Κέντρο Επιχειρήσεων και δήλωσε πως έβλεπε από το μπαλκόνι του σπιτιού της μια άλλη γυναίκα να μαχαιρώνει τον σύζυγο της. Ζήτησε άμεσα βοήθεια.