Πήγε στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός έχοντας επτά ονόματα στο απουσιολόγιο του Φατίχ Τερίμ. Ιωαννίδης, Γερεμέγεφ, Τσέριν, Τζούρισιτς, Παλάσιος, Πάλμερ-Μπράουν και Μάγκνουσον δεν μπήκαν στην αποστολή αντιμετωπίζοντας όλοι προβλήματα τραυματισμών. Η λίστα μεγάλωνε και μεγάλωνε συνεχώς κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Χουάνκαρ, Σπόραρ και Μαντσίνι αποχώρησαν από το γήπεδο έχοντας μυικά προβλήματα και με πολλές κράμπες. Ο Μαντσίνι βγαίνοντας και πηγαίνοντας στον πάγκο, έλεγε «παθαίνω κράμπες παντού». Αδυνατούσε ακόμα και να περπατήσει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο τεχνικός του Τριφυλλιού, Φατίχ Τερίμ να κάνει διάφορες αλχημείες για να μπορέσει να καλύψει αυτά τα προβλήματα, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας πρωτοφανούς ενδεκάδας. Μια ενδεκάδα που μοιάζει απίθανο να τη δούμε ξανά. Και κυρίως; Να δούμε το ίδιο σχήμα και παίκτες που έπαιζαν σε πολύ διαφορετικές θέσεις απ’ αυτές που γνωρίζουν.

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι έχοντας στο τέρμα του τον Λοντίγκιν, ο οποίος επίσης αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, αφού του είχε ανοίξει το κεφάλι έπειτα από ένα κατά λάθος χτύπημα του Βαγιαννίδη. Στο κέντρο της άμυνάς του ήταν οι Σένκεφελντ και Γεντβάι. Στα δύο άκρα της, από δεξιά ο Βαγιαννίδης και από αριστερά ο Μλαντένοβιτς. Στο κέντρο βρέθηκαν οι Αράο και Ρούμπεν Πέρεθ έχοντας δεξιά τους τον Κώτσιρα και αριστερά τους τον Ζέκα. Μπροστά τους ήταν ο Αϊτόρ μαζί με τον Σαμέτ Ακαϊντίν, ο οποίος έκανε σίγουρα το πιο ανορθόδοξο ντεμπούτο της καριέρας του.

Κώτσιρας… 4Χ4

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι πως ο Κώτσιρας για παράδειγμα έπαιξε συνολικά σε τέσσερις θέσεις. Ξεκίνησε ως αμυντικός μέσος, έγινε 8άρι κατά τη διάρκεια του ματς, ενώ στην παράταση έπαιξε και δεξί και αριστερό εξτρέμ. Ο Αράο έπαιξε και στόπερ και χαφ, ο Αϊτόρ και εξτρέμ και επιθετικός, ο Μαντσίνι και εξτρέμ και δεκάρι.

Και ο Φατίχ Τερίμ συνολικά μέσα στο παιχνίδι αναγκάστηκε να παίξει με τρία σχήματα. Από το 4-2-3-1 στο ξεκίνημα, στο 4-3-3 όταν μπήκαν Ρούμπεν και Ζέκα και στο 3-5-2 στην παράταση. Με ξεκάθαρο στόχο από κάποιο σημείο και έπειτα να κρατήσει η ομάδα του το μηδέν και να διεκδικήσει την πρόκριση στα πέναλτι. Οπως και έγινε, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια ηρωική όπως εξελίχθηκε πρόκριση και να παραμένει μέσα και στους δύο του στόχους.

Χωρίς ανάσα

Αλλά το πρόγραμμα παραμένει δύσκολο έως… αμείλικτο, με τους Πράσινους να μην έχουν χρόνο για πανηγυρισμούς. Την Κυριακή υπάρχει το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, Τετάρτη είναι ο πρώτος προημιτελικός Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και την επόμενη Κυριακή υπάρχει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Τερίμ περιμένει να δει την κατάσταση όσων έλειπαν από το Καραϊσκάκη αλλά και εκείνων που έφυγαν… λαβωμένοι, ενώ την ίδια ώρα περιμένει και την ενίσχυση της ομάδας του.

Τη Δευτέρα ο Μπακασέτας

Ο Τάσος Μπακασέτας έμεινε εκτός αποστολής του χθεσινού αγώνα Κυπέλλου της Τραμπζονσπόρ με τη Μανίσασπορ και αναμένεται στην Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα. Αμεσα θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις και θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα βρίσκεται στην αποστολή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ισως και στην ενδεκάδα.

Πιθανότατα εντός της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις και με τον βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό, Βίτορ Ούγκο της Μπαΐα και να έρθει κι εκείνος στην Αθήνα μέχρι την Κυριακή, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση και ενός κεντρικού μέσου.