Υπάρχει ένα σενάριο που κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες κι έχει ιντριγκάρει πολλούς, διαδρομιστές και μη: και οι τέσσερις πιο σημαντικές δουλειές της ΕΕ να καταλήξουν σε γυναικεία χέρια μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έκδοση του Politico, ακούγονται πολλά ονόματα αλλά κάποια επιστρέφουν ξανά και ξανά στα πηγαδάκια εκείνων που ασχολούνται με τα ενδότερα της Ενωσης.

Της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της Ρομπέρτα Μετσόλα για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου αντίστοιχα. Της νυν πρωθυπουργού της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, για πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Και της Κάγια Κάλας, της εσθονής πρωθυπουργού, που κάποιοι βλέπουν να αναλαμβάνει επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας – ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής της Ασφάλειας στη θέση του Ζοζέπ Μπορέλ.

Ενας διπλωμάτης, ο οποίος δεν θέλησε να μιλήσει επώνυμα στο Μέσο είπε πως μια τέτοια τετράδα θα ήταν η «ντριμ τιμ» του, «θα έστελνε ένα τόσο ισχυρό μήνυμα». Φυσικά, τίποτα δεν είναι κλειδωμένο.