Ας μη γίνει ξανά η ερώτηση αν ασχολείται η κυβέρνηση με το ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρο πως τη νοιάζει κυρίως να μην χρεωθεί το οτιδήποτε. Είναι σαφές αυτό από την απάντηση πως έδωσε προ ημερών ο Παύλος Μαρινάκης.

«Υπάρχει ωστόσο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρεμβαίνει στην διαιτησία. Η κυβέρνηση όπως έχει καθήκον οφείλει να προστατεύσει τον επαγγελματικό αθλητισμό από φαινόμενα βίας και παραβατικότητας».

Δεν ήταν αυτές ορισμένες από τις ατάκες του; Αλλά επί της ουσίας, πώς ορίζεται αλήθεια ο όρος «παραβατικότητα»; Οσα γίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο συγκινούν ή όχι τους αρμοδίους; Αυτούς που θέλουν άδεια γήπεδα ώστε να μη δημιουργείται ένταση αλλά ταυτόχρονα …απολαμβάνουν διαιτητές που δεν γνωρίζουν τι σφυρίζουν.

Για παράδειγμα, δόθηκε το βράδυ της Κυριακής πέναλτι σε βάρος του ΠΑΟ επειδή χτύπησε η μπάλα στο χέρι του Ζέκα. Σωστά; Συνέβη. Την προηγούμενη Κυριακή είχαμε το γκολ του Μασούρα στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ που δεν μέτρησε, γιατί ο ρέφερι είδε χέρι του επιθετικού των Ερυθρόλευκων.

Τώρα, αν κάποιος διαπιστώσει πως οι δύο φάσεις ήταν ίδιες, άρα χέρι και οι δύο, μάλλον πρέπει να σηκώσει και τα δύο …χέρια ψηλά! Όπως δεν μοιάζουν και τα γκολ που δεν κατακυρώνονται. Εχουμε δει αρκετά να μετρούν στο εφετινό πρωτάθλημα και ενώ ο σκόρερ είναι αυτό που λέμε «στην ίδια ευθεία με τον αμυντικό».

Αλήθεια, πώς βγήκε οφ-σάιντ στο γκολ, το πρώτο που σημείωσε, ο Ελ Αραμπί; Μπήκαν σωστά οι γραμμές; Κι αν ναι, ήταν ο έμπειρος κυνηγός εκτεθειμένος και το διαπίστωσε κάποιος στα σοβαρά; ‘Η μήπως για το (νέο) γκολ του Μασούρα έχει πειστεί το ευρύ κοινό πως ο στάικερ έκανε χέρι;

Με όλα αυτά, χρειάστηκε ο Ολυμπιακός να σημειώσει πέντε γκολ στην Καισαριανή, να μετρήσουν τα δύο και τελικά να φύγει νικητής από το ματς απέναντι στην Κηφισιά. Καμμιά νίκη δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να την υποτιμά.

Τρεις βαθμούς φέρνει, ενώ η ισοπαλία στο ντέρμπι μείωσε την απόσταση που χωρίζει τον Ολυμπιακό από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Η επόμενη ημέρα έχει τη σημασία της. Αλλά κυρίως το πώς θα σφυρίζουν οι διαιτητές και πάνω απ’ όλα αν σφυρίζει αδιάφορα η Κυβέρνηση για όσα βλέπει και ταυτόχρονα κάνει πως δεν βλέπει…