Αύριο Τετάρτη κηδεύονται τα θύματα του τετραπλού δυστυχήματος που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην Κύπρο, ενώ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες του τροχαίου με θύματα τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας.

Η Εξόδιος Ακολουθία των τεσσάρων (παππούς, γιαγιά και δύο εγγόνια) θα τελεστεί αύριο Τετάρτη, 03/01/2024 η ώρα 2:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό Λιμνάτης Λεμεσού. Έκκληση των οικείων τους, αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για την οικογένεια.

Όπως έγινε γνωστό την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει αναπαράσταση του τροχαίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού Μάριος Χαραλάμπους.

Τα τέσσερα θύματα της τραγωδίας

Εμφανίστηκε αυτόπτης μάρτυρας

Στις δηλώσεις του ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε επίσης ότι οδηγός ταξί, που σύμφωνα με μαρτυρίες που κατέχει η Αστυνομία, ήταν αυτόπτης μάρτυρας του φοβερού δυστυχήματος, παρουσιάστηκε αυτοβούλως και καταθέτει αυτή την ώρα.

Ο οδηγός ταξί βρισκόταν σε αναμονή στην φωτοελεγχόμενη διασταύρωση στην οδό Αγίας Αναστασίας, την ώρα του τραγικού περιστατικού.

«Έχει αποφασιστεί ότι θα γίνει την Πέμπτη η αναπαράσταση του δυστυχήματος. Αύριο θα γίνουν κάποιες άλλες επιστημονικές εξετάσεις. Βάσει του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης φαίνεται (ο οδηγός του ενός οχήματος) να έχει περάσει με κόκκινο (και) αυτό που είναι το κύριο σημείο έρευνας για εμάς είναι και η ταχύτητα», ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους.

Πολυτραυματίες

Τη σφοδρότητα της σύγκρουσης κατέδειξαν και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκες στις σορούς των θυμάτων από τον ιατροδικαστή, Νικόλα Χαραλάμπους.

Όπως διαπιστώθηκε, ο θάνατος της 27χρονης Ευανθίας Γεωργίου, του 72χρονου Νικόλα Ζαβρού και της 74χρονης Ευανθίας Γεωργίου επήλθε από πολυτραυματισμό συνεπεία τροχαίου, ενώ ο 17χρονος Νικόλας Γεωργίου υπέστη διατομή θωρακικής αορτής.