Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο  18χρονος ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα, το βράδυ της Πέμπτης, στα επεισόδια που ξέσπασαν στου Ρέντη.

Ο νεαρός οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

O 18χρονος μετά τη σύλληψή του φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ένας μεγαλύτερος του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε πώς να το κάνει, ούτε πώς να την πετάξει.

«Είδα τον αστυνομικό να πέφτει κάτω», παραδέχτηκε ο 18χρονος, ο οποίος μάλιστα είπε ότι υπήρχε η πληροφορία πως θα έκαναν επίθεση στους αστυνομικούς.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Εν τω μεταξύ,  ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία ασκήθηκε χθες, από τον εισαγγελέα σε βάρος του 18χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει και το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρα ανθρωποκτονίας που στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή μετά τη σύλληψη των αγνώστων ηθικών αυτουργών.

Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για άλλα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του αιματηρού τραυματισμού του αστυνομικού ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Μάχη για την ζωή του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται για τέταρτη ημέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Έχουν ήδη γίνει αλλεπάλληλα χειρουργεία προκειμένου να καθαριστεί το τραύμα, όμως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να κολλήσει κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Σύμφωνα δε με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ο 31χρονος εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρτηθεί στη ζωή. Υπάρχει όμως συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί και πρόκειται για άτομο με δυνατό οργανισμό.