H ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να τοποθετήσει ειδικό κουβούκλιο φρούρησης με αστυνομικούς στο σπίτι μιας… προσωπικής φίλης ενός ιδιώτη! Και αυτό, όχι γιατί υπήρχε κάποια απειλή και κίνδυνος από ενόπλους. Μοναδικό (και ιδιόμορφο όπως φαίνεται) κριτήριο που γεννά πολλά ερωτηματικά ήταν ότι ο συγκεκριμένος ιδιώτης φιλοξενεί έναντι μικρού τιμήματος σε πολυτελές κατάλυμά του στενή συγγενή πρώην υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αστυνομίας που αποχώρησε σχετικά πρόσφατα από το Σώμα.

Ετσι αποφασίστηκε η επιδεικτική φρούρηση – αντίστοιχη υπουργών και ξένων διπλωματών – μιας… φίλης του «σπιτονοικοκύρη» του πρώην αξιωματικού. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση επιχειρεί μείωση του αριθμού των VIP φρουρήσεων προκειμένου να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση και στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων.

Η προβληματική «μυστική» επιλογή και μεθόδευση των υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», φαίνεται να έγινε αντιληπτή από πολιτικούς παράγοντες της Λεωφόρου Κατεχάκη οι οποίοι ζήτησαν να σταματήσουν αμέσως οι σχετικές ενέργειες. Πρόκειται για μία απόφαση τοποθέτησης αστυνομικών φρουρών χωρίς ουσιαστική αιτία και εκ του πονηρού, που αναδεικνύει τις σκοπιμότητες μερικές φορές γύρω από αυτή τη διαδικασία, με ένστολους να χάνονται τελικά σε φρουρήσεις-«ρουσφέτια» υπηρεσιακών παραγόντων.

Σταδιακή αφαίρεση

Οπως είναι γνωστό, ύστερα και από εντολές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου άρχισε η υλοποίηση της σταδιακής αφαίρεσης 1.700 αστυνομικών-φρουρών από πολιτικούς, δικαστές, επιχειρηματίες κ.λπ., παρότι υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις, ενστάσεις και παρελκυστικές τακτικές. Ομως το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν τριβές στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη διαπίστωση ότι υπήρξε, από το περασμένο καλοκαίρι, απόφαση τοποθέτησης αστυνομικού φρουρού σε ιδιώτη που σχετίζεται με το real estate – και ο οποίος φέρεται να δηλώνει μικρά εισοδήματα – χωρίς αιτιολογία και προσδιορισμό των… άγνωστων κινδύνων που μπορεί να διατρέχει.

Τον περασμένο Οκτώβριο και ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία αφαίρεσης των αστυνομικών-φρουρών, αποφασίσθηκε από την αρμόδια επιτροπή ο αστυνομικός-φρουρός του ιδιώτη να παραμείνει στο πλευρό του. Ομως εκείνο που εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο είναι ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο αποφασίσθηκε με σχετικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. – που παρουσιάζει η εφημερίδα μας – να τοποθετηθεί έξω από την κατοικία στο Μαρούσι, όπου εμφανίζεται ότι κατοικεί μία φίλη του κτηματομεσίτη, να τοποθετηθεί και αστυνομικό κουβούκλιο!

Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζεται παραπλανητικά το συγκεκριμένο σπίτι ως χώρος διαμονής του ιδιώτη, ενώ στην πραγματικότητα η κατοικία έχει ενοικιασθεί (από άλλον ιδιοκτήτη) από τη φίλη του! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτός ο υπερβάλλων ζήλος για τη φρούρηση της φίλης του κτηματομεσίτη προκύπτει από το γεγονός ότι ο τελευταίος ενοικιάζει ένα από τα πολυτελή σπίτια που έχουν περιέλθει στην κατοχή του στους οικείους πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που είχε γνωρίσει μέσω άλλων ενστόλων. Με συσχετισμούς που έχουν ανιχνευθεί τις τελευταίες ημέρες και έχουν οδηγήσει πλέον στις αποφάσεις ανάκλησης των σχετικών αποφάσεων…