Τους τρεις στόχους του πολέμου που διεξήγαγε το Ισραήλ στη Γάζα παρουσίασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ του Σαββάτου.

Ο πρώτος στόχος του πολέμου είναι να παραλύσει τη Χαμάς, ο δεύτερος είναι να επιστρέψουν οι όμηροι και ο τρίτος είναι να εξαλειφθεί η απειλή από τη Γάζα.

«Πλήρης νίκη, να καταστρέψουμε τη Χαμάς. Να επιστρέψουν οι όμηροι.

Και να διασφαλιστεί ότι μετά τη νίκη, η Γάζα δεν θα αποτελέσει ποτέ ξανά απειλή για τους Ισραηλινούς πολίτες. Δεν θα επιτρέψω στη Γάζα κανένα παράγοντα που υποστηρίζει την τρομοκρατία, πληρώνει τρομοκράτες ή τις οικογένειές τους ή εκπαιδεύει τα παιδιά του να δολοφονούν Εβραίους και [να επιδιώκουν] την καταστροφή του Ισραήλ. Χωρίς αυτή την επανάσταση στην πολιτική διακυβέρνηση της Γάζας, είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει η Γάζα στην τρομοκρατία και δεν θα το επιτρέψω αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας» ξεκαθάρισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες των ομήρων – Δεν υπάρχει συμφωνία»

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι «μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων», προσθέτοντας ότι «όταν έχουμε κάτι να πούμε, θα σας ενημερώσουμε».

Σχολιάζοντας τη μεγαλειώδη πορεία στην Ιερουσαλήμ για την επιστροφή των ομήρων –που διοργανώθηκε από τις οικογένειές τους, είπε «περπατάμε μαζί σας, βαδίζω μαζί σας, όλος ο λαός του Ισραήλ βαδίζει μαζί σας».

Κάλεσε επίσης τις οικογένειες των ομήρων να συναντηθούν με το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο αυτή την εβδομάδα.

«Αυξάνονται οι πιέσεις εναντίον μας αλλά δεν υποκύπτουμε»

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη διεθνής πίεση εναντίον του Ισραήλ για τον πόλεμο κατά της Χαμάς αλλά «δεν υποκύπτουμε».

«Αποκρούω την πίεση και ξεκαθαρίζω στον κόσμο ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι τη νίκη. Μέχρι να καταστρέψουμε τη Χαμάς. Και μέχρι να φέρουμε τους ομήρους μας στο σπίτι».

Στη συνέχεια είπε ότι μιλά καθημερινά με τις ΗΠΑ και άλλους διεθνείς ηγέτες διασφαλίζοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να λαμβάνει τη στρατιωτική υποστήριξη που χρειάζεται και ότι οι πιέσεις εναντίον τους δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τη συνέχιση των μαχών.