Λίγες ημέρες πριν ανοίξει τις πόρτες του για μία ακόμα σεζόν, το «Σπίτι με το Mega» ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για μία και μοναδική βραδιά. Το «Σπίτι με το Mega on tour» παρουσιάζει αύριο τη μεγάλη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού. Η αγαπημένη μουσική εκπομπή του Mega κάνει εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη, όπου με αφορμή τη μεγάλη γιορτή ανακύκλωσης ο επιτυχημένος λαϊκός τραγουδιστής εμφανίζεται στη σκηνή για να ερμηνεύσει το καινούργιο του κομμάτι «Ομορφομάνα Θεσσαλονίκη» αλλά και αγαπημένα τραγούδια όπως «Πόσο», «Παιδί γενναίο», «Ελεύθερος», «Ματώνουν οι σκέψεις» και «Τι να το κάνω». Μαζί του ο Ματθαίος Τσαχουρίδης με την ποντιακή του λύρα, η Ανδρομάχη και ο ράπερ Rack, με τον οποίο ο Κωνσταντίνος Αργυρός ερμηνεύει το τραγούδι «Τελικά». Παρουσιαστής της βραδιάς ο Θέμης Γεωργαντάς, ενώ στα decks o DJ Αντώνης Δημητριάδης δίνει τον ρυθμό. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός μίλησε στο «Νσυν».

«Σπίτι με το Mega on tour» με τη δική σου συναυλία στη Θεσσαλονίκη. Τι θα δούμε σε αυτήν τη μεγάλη βραδιά από εσένα;

Εχουμε ετοιμάσει μαζί με τους συνεργάτες μου ένα σούπερ διασκεδαστικό πρόγραμμα, που ελπίζω να το απολαύσετε εσείς αλλά και όλοι οι τηλεθεατές που θα το παρακολουθήσουν το βράδυ του Σαββάτου. Σκοπός μου είναι σε κάθε συναυλία μου, μέσα από τα τραγούδια μου, να κάνω τον κόσμο να παραμερίζει όλα τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας ώστε να ψυχαγωγείται και να διασκεδάζει με όλη του την ψυχή. Το γεγονός δε ότι η συναυλία διεξάγεται με φόντο το ιστορικό μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την κάνει πολύ ξεχωριστή και εμβληματική.

Μετά την «Αθήνα μου» τραγουδάς «Μια Θεσσαλονίκη». Πάτσισες έτσι, μ’ έναν «ύμνο» για τη συμπρωτεύουσα;

(Γέλια…) Ναι, η αλήθεια είναι ότι προέκυψε αυτό το νέο τραγούδι με τον συγκεκριμένο τίτλο «Μια Θεσσαλονίκη» και είμαι ενθουσιασμένος γιατί αναφέρεται στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη μας, την οποία αγαπώ πάρα πολύ και επισκέπτομαι συχνά με την πρώτη ευκαιρία. Το «vibe» που λαμβάνω κάθε φορά που έρχομαι στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιώ συναυλίες είναι μοναδικό, και ευχαριστώ τον κόσμο κάθε φορά που με τιμά με την παρουσία του. Να δώσουμε και ένα μεγάλο credit στον Λευτέρη Κιντάτο που για άλλη μία φορά έγραψε και μου εμπιστεύτηκε ένα πολύ όμορφο τραγούδι όπως αυτό. Τον ευχαριστώ πολύ για όλη τη συνεργασία που έχουμε αυτά τα χρόνια.

Σε λίγες ημέρες ετοιμάζεσαι να εμφανιστείς στο Barclays Center. Θα γίνεις μάλιστα ο πρώτος έλληνας τραγουδιστής που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Πώς νιώθεις για αυτό;

Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να βρεθώ στη σκηνή στο Barclays Center. Λαμβάνω πάρα πολλά μηνύματα από τους Ελληνες της Αμερικής και είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων που εκείνη τη βραδιά θα τη μοιραστώ μαζί τους. Ανυπομονώ να γράψω την ιστορία μαζί τους και να απολαύσουμε όλοι μαζί το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου.

Θεωρείς ότι οι σύγχρονοι εμπορικοί έλληνες καλλιτέχνες μπορούν να σπάσουν την εσωστρέφεια και να διακριθούν πραγματικά στο εξωτερικό;

Η άποψή μου είναι ότι αν αγαπάς αυτό που κάνεις και είσαι προσηλωμένος στους στόχους σου δεν υπάρχουν όρια. Μπορείς να ξεπεράσεις τα όρια, αρκεί να υπάρχει όρεξη για δουλειά και επιθυμία ώστε να πετύχεις τα όνειρά σου. Η μουσική είναι παγκόσμια, η μουσική ενώνει λαούς, πολιτισμούς, ανθρώπους. Επομένως, από τη δική μου οπτική δεν θα πρέπει να υπάρχει εσωστρέφεια αλλά μόνο δουλειά και ταπεινότητα.

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τη συμμετοχή σου στο «Fame Story», το μουσικό σόου επέστρεψε στην ελληνική τηλεόραση. Αναλογιζόμενος το δικό σου πέρασμα από εκεί, τι κρατάς;

Σαφώς το «Fame Story» μού έδωσε το έναυσμα να ακολουθήσω το όνειρό μου, αλλά τίποτα δεν θα ήταν εύκολο στην πορεία αν ο ίδιος δεν είχα δουλέψει ώρες ατελείωτες σε στούντιο και μαθήματα. Τίποτα δεν αποκτάται χωρίς κόπο και αφοσίωση. Το backround μου από μικρού ήταν ούτως ή άλλως καλλιτεχνικό καθώς είμαι μουσικός και έκανα για χρόνια μαθήματα πιάνου, επομένως θεωρώ ότι εξελίχθηκα μέσα από όλη αυτήν τη διαδικασία.

Είσαι της άποψης ότι τραγουδιστής γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να υπάρχει ή το γονίδιο ή το «μικρόβιο» (γέλια). Θεωρώ ότι είχα και τα δύο. Το γονίδιο από τη γιαγιά μου, που τραγουδούσε φανταστικά, και το «μικρόβιο» από νεαρή ηλικία, καθώς όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα υπήρχε η ενασχόληση με τη μουσική και ειδικότερα στις καλλιτεχνικές δράσεις στο σχολείο και μετέπειτα στα εφηβικά χρόνια, όταν συμμετείχα με φίλους σε μουσικές μπάντες.

Info

«Σπίτι με το Mega on tour» το Σάββατο 11/11/ στις 21.00 στο Mega