Ανάψτε τα φώτα…Όλα τα φώτα που έχετε μέσα σας. Και τα πολύ μικρά να τα ανάψετε. Ανάψτε τα φώτα όπως κάνουν τα αεροδρόμια, οι σταθμοί, τα λιμάνια. Ανάψτε τα φώτα να σας δουν και να τον δείτε.

Ποιόν; Φωτίστε τα γήπεδα παραπάνω για να δείτε τον ξεχωριστό, τον μέγα Κώστα Φορτούνη. Ανάψτε τα φώτα σας. Γι’ αυτόν που δεν λογαριάζει από λαβωματιές στον χιαστό σύνδεσμο.

Τι κι αν έπαθε την …κατάρα των τραυματισμών δύο φορές; Αυτός εκεί. Ο ποιητής της πάσας φρόντισε να ξεμαρκαριστεί στη φάση του δικού του γκολ με μια χορευτική κίνηση, με περιστροφή του σώματος που δύσκολα την επιχειρούν όσοι έχουν ευπάθεια στα γόνατα.

Ο Κώστας Φορτούνης είναι ένας ποδοσφαιριστής με θεόσταλτο ταλέντο

Κι όμως, ο Φορτούνης δεν …βλέπει καν τους αντιπάλους. Εφορμά με τρόπο που σε καλεί να ανέβεις και συ στους ουρανούς της δόξας, να σεργιανίσεις στα κύματα της φεγγαρόσκονης, να νιώσεις τη μαγεία των στιγμών. Και ναι… Δεν καλεί μόνον εσένα. Τείνει το χέρι για βόλτα στο μονοπάτι της απόλαυσης και σε άλλους.

Ποιος είναι; Για να δούμε καλύτερα…Μα ναι, Γκουστάβο τον λένε. Κοιτά και τι βλέπει άραγε; Έναν ποδοσφαιριστή με θεόσταλτο ταλέντο να ανεβαίνει ψηλά. Εκεί που σκαρφαλώνουν οι εξαιρέσεις του σημερινού ποδοσφαίρου, αυτές που σπάνε το κατεστημένο της μετριότητας, πώς αλήθεια να βρεις και να φτάσεις τον Κώστα Φορτούνη;

Μαζί με τον επισκέπτη από την Ουρουγουάη, μια χούφτα ανθρώπων και δήθεν ειδικών. Ενας που μιλά για παίκτη που δεν μαρκάρει. Άλλος για χαφ που τον ξεπέρασε η εποχή του. Ο τρίτος για μέσο επιρρεπή στους τραυματισμούς.

Αγνοούν, όμως, το εξής: ο Φορτούνης είναι ένας γητευτής ονείρων. Μαθαίνει τα όνειρα να περπατούν απαλά και αθόρυβα. Να χτυπούν την πόρτα στην πραγματικότητα αλλά ουσιαστικά να μην την ενοχλούν. Και ενίοτε να συμβιώνουν. Να κάνει, εν τέλει, το αδύνατο να φαίνεται δυνατό. Όπως συνέβη στη μαγική βραδιά απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Ένα δώρο στο ποδόσφαιρο από τον Ολυμπιακό και τον προικισμένο του αστέρα…