Ένα τραγικό ατύχημα, οι εγκληματικές παραλείψεις και αμέλειες που το προκάλεσαν και μία σχέση που προκαλούσε αντιδράσεις συνθέτουν το σκηνικό της τραγωδίας με τον θάνατο της 24χρονης Ειρήνης που έχασε τόσο άδικα τη ζωής της από ηλεκτροπληξία κάνοντας μπάνιο στο διαμέρισμα που έμενα στη Θεσσαλονίκη.

Την άτυχη κοπέλα βρήκε νεκρή ο 55χρονος σύντροφός της.

«Λέγαμε ψέματα»

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έλεγαν ψέματα στην οικογένεια της Ειρήνης πως μένουν στην Κέρκυρα και όχι στη Θεσσαλονίκη διότι δεν ενέκριναν τη σχέση τους λόγω της διαφοράς ηλικίας που είχαν.

«Η ίδια το είχε ζητήσει, διότι αν γνώριζαν ότι μένουμε τόσο κοντά, θα έρχονταν συνέχεια από την Πέλλα» παραδέχεται ο 55χρονος.

Είναι ο ίδιος που δείχνει το μικρό μπάνιο με τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα όπου βρήκε τραγικό θάνατο η άτυχη κοπέλα.

Σε κακή κατάταση

Καλώδια ρεύματος μαζί με σωλήνες νερού, τυλιγμένα με μονωτική ταινία, θερμοσίφωνας ακριβώς πάνω από το ντους, ηλεκτρικός πίνακας χωρίς ρελέ, ήταν αυτά που στοίχησαν τη ζωή στην 24χρονη.

Εγκληματικές παραλείψεις και η αμέλεια στοίχισαν τη ζωή στην Ειρήνη.

Σήμερα θα είχε τα γενέθλιά της και τελικά αύριο θα γίνει η κηδείας της.

Το τελευταίο αντίο θα πουν οι γονείς, τα αδέρφια, οι συγγενείς και οι φίλοι στο Μαυροβούνι της Πέλλας.

«Σου την έδωσα ζωντανή την Ειρήνη και θα την πάρω πεθαμένη. Ποιος ήταν ο λόγος να πάθει αυτό η Ειρήνη» αναρωτιέται ο τραγικός πατέρας της 24χρονης.

Υποχρεωτικό το ρελέ

Από το 2006, ο αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης, το λεγόμενο ρελέ, είναι υποχρεωτικό σε κάθε εγκατάσταση και ο πίνακας θα πρέπει να ελέγχεται  και να επανελέγχεται. Ωστόσο, όπως λένε οι ηλεκτρολόγοι, το 40% δεν έχει ελεγχθεί.

«Εάν υπήρχε ο αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης, μπορώ να πω ότι η κοπέλα 100 % θα είχε σωθεί» λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Θεσσαλονίκης μιλώντας στο MEGA.

Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλειά μας

Σύμφωνα με τους ηλεκτρολόγους:

– Ποτέ, ακόμη και εάν έχουμε ρελέ, για λογούς καθαρά προστασίας, δεν κάνουμε μπάνιο με αναμμένο θερμοσίφωνα,

– Ποτέ δεν χειριζόμαστε ηλεκτρικές συσκευές με βρεγμένα χέρια,

– Ποτέ δεν χειριζόμαστε ηλεκτρικές συσκευές ξυπόλυτοι στο μπάνιο, το πιστολάκι, τη μασιά ακόμη και την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα.