Τα μουσικά βραβεία MTV Europe Music Awards που ήταν προγραμματισμένα για τον επόμενο μήνα στο Παρίσι, ακυρώθηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Πέμπτη, επικαλούμενοι «την αστάθεια εξαιτίας των διεθνών γεγονότων» εν μέσω της τρέχουσας σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Η τελετή βράβευσης, η οποία είχε σχεδιαστεί να μεταδοθεί απευθείας και στην οποία μεταξύ των υποψηφίων ήταν η Τέιλορ Σουίφτ, η Ολίβια Ροντρίγκο, οι Bad Bunny και οι Foo Fighters, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου στο Paris Nord Villepinte.

«Λαμβάνοντας υπόψη την αστάθεια σε παγκόσμια κλίμακα, επιλέξαμε να μην προχωρήσουμε στη διεξαγωγή των MTV EMAs 2023 για λόγους προφύλαξης των χιλιάδων εργαζομένων, των μελών του συνεργείου, των καλλιτεχνών, των θαυμαστών και των συνεργατών που έρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου για να ζωντανέψουν το σόου», αναφέρει εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του».

Ετήσια γιορτή της παγκόσμιας μουσικής

«Τα MTV EMA αποτελούν μια ετήσια γιορτή της παγκόσμιας μουσικής. Όσο παρακολουθούμε να εξελίσσονται τα καταστροφικά γεγονότα στο Ισραήλ και τη Γάζα, δεν αισθανόμαστε ότι είναι η κατάλληλη ώρα για να γιορτάσουμε. Δεδομένου ότι χιλιάδες ζωές έχουν ήδη χαθεί, είναι μια στιγμή πένθους. Προσδοκούμε να φιλοξενήσουμε ξανά τα MTV EMA τον Νοέμβριο του 2024».

Το Ισραήλ έθεσε σε πλήρη πολιορκία ολόκληρο το σύνολο των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, βομβαρδίζοντας ανελέητα, αφήνοντας πίσω του πάνω από ένα εκατομμύριο άστεγους και πάνω από δύο χιλιάδες νεκρούς, μετά την επίθεση της Χαμάς.