Μια νεαρή γυναίκα από το Φρέσνο της Καλιφόρνια μιλάει ανοιχτά για την «αόρατη ασθένειά» της με την ελπίδα να βοηθήσει και άλλους συνανθρώπους της με χρόνιες παθήσεις.

Η Tessa Hansen-Smith είναι αλλεργική στο νερό, μια αλλεργία που αναπτύχθηκε στον οργανισμό της από όταν ήταν περίπου 8 ετών και με την πάροδο των χρόνων επιδεινώθηκε.

Όπως εξομολογείται: «Έβγαινα από το ντους και είχα τεράστιες πληγές στο δέρμα μου και το κεφάλι μου αιμορραγούσε(…) Έτσι, το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν να πετάξουμε τα σαμπουάν, το μαλακτικό και τα σαπούνια που χρησιμοποιούσα».

Το νερό δεν είναι η μόνη αιτία του πόνου της Tessa

Photo: livingwaterless

Περίεργα εξανθήματα

Όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της, έπαιζε, κολυμπούσε, έκανε μπάνιο και έπινε πολύ νερό όπως κάθε άλλο παιδί, μέχρι που άρχισε να εμφανίζει μυστηριώδη συμπτώματα.

Οποιαδήποτε επαφή με το νερό άρχιζε να της προκαλεί φαγούρα, εξανθήματα και κνίδωση στο δέρμα της. Σήμερα, αν πιεί νερό, μπορεί να νιώσει ένα αίσθημα καψίματος στο λαιμό και το σώμα της.

Έτσι, πίνει κυρίως γάλα, επειδή η περιεκτικότητα σε νερό αντισταθμίζεται από τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τα σάκχαρα. «Αισθάνομαι λίγο ένοχη ως μητέρα που δεν είχα δει ότι όταν έβγαινε από το ντους ότι είχε κνίδωση και κατάλαβα πολύ νωρίτερα ότι επρόκειτο για αλλεργία στο νερό», δήλωσε η Dr. Karen Hansen-Smith, η μητέρα της Tessa. «Είναι σοκαριστικό (..) Δεν ζει τη ζωή που θα ήθελε», δήλωσε η Karen.

Ωστόσο, η Tessa δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα όνειρα της με την υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων της. «Αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι το να έχεις γύρω σου ανθρώπους πιστεύουν σε εσένα και σε βοηθούν», είπε.

Photo: livingwaterless

Το νερό δεν είναι η μόνη αιτία του πόνου της Tessa, καθώς, όπως είπε, η νοοτροπία των ανθρώπων επίσης την πληγώνει. «Όταν έλεγα στους ανθρώπους στο κολέγιο την ιστορία μου, προσπαθούσαν σκόπιμα να με πιτσιλίσουν με νερό ή μου πετούσαν παγάκια», είπε η Tessa.

Παρά τα τραυματικά περιστατικά που βίωσε, η Tessa τα πήγε πολύ καλά στις σπουδές της. Φοίτησε στο UC Davis αφού αποφοίτησε από το λύκειο Buchanan του Clovis Unified.