Με νέο βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που σε συνέντευξή του –αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ– τόνισε πως «δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με το κενό» ενώ σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει ακούσει ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν το άφησε να πέσει κάτω και εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό.

Στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αντιπαραβάλλει δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2020 και του 2023 και σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Ο κύριος Μητσοτάκης ας αντιπαρατεθεί με το κενό της προσωπικής του ευθύνης. Ο κύκλος των πρωθυπουργών που είναι υπεύθυνοι στα λόγια και ανεύθυνοι στην πράξη, σταματάει εδώ. Ο πρωθυπουργός της νέας εποχής ό,τι λέει θα το κάνει».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη

«Δείτε διαφορά μέσα σε 3 χρόνια!

2020: Θα έκανε «αυτό που του αναλογεί».

2023: Δεν του αναλογεί τίποτα, δεν ξέρει τίποτα, δεν έχει καμία ευθύνη. Ο κύριος Μητσοτάκης ας αντιπαρατεθεί με το κενό της προσωπικής του ευθύνης.

Ο κύκλος των πρωθυπουργών που υπόσχονται και παίρνουν πίσω τις υποσχέσεις τους σταματάει εδώ.

Ο κύκλος των πρωθυπουργών που είναι υπεύθυνοι στα λόγια και ανεύθυνοι στις πράξεις σταματάει εδώ.

Ο πρωθυπουργός της νέας εποχής ό,τι λέει θα το κάνει. Και για ό,τι κάνει, θα έχει όλη την ευθύνη».

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το βράδυ της Δευτέρας (2/10) ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, δεν δίστασε να σχολιάσει την αδυναμία του Στέφανου Κασσελάκη να εκφράσει πολιτικό λόγο και συγκεκριμένες θέσεις, αλλά και οι επιλογές του για τους στενούς συνεργάτες του, τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη.

«Καταρχάς να ευχηθώ καλή επιτυχία στον νέο αρχηγό της αντιπολίτευσης. Είναι σημαντικό νομίζω και για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το κεφάλαιο αυτό έκλεισε. Είναι ένας νέος άνθρωπος, προσωπικά μου είναι συμπαθής, έτυχε να τον γνωρίζω και από το παρελθόν. Μεταξύ μας δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση. Τον σέβομαι και τον τιμώ ως πολιτειακό παράγοντα, διότι εκλέχτηκε με δημοκρατικές διαδικασίες» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα έκανα κάποιες πρώτες επισημάνσεις αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα. Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει -και δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που το λέει- ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Αλλά να του δώσω χρόνο, είναι νέος ακόμα. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μπορούμε να κάνουμε μια πολιτική αντιπαράθεση, γιατί μέχρι στιγμής ειλικρινά δυσκολεύομαι. Διότι δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία. Πιστεύω, όμως, ότι αυτό συν τω χρόνω θα έρθει».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στους υπαρχηγούς του κ. Κασσελάκη υπογράμμισε: «Το μεγαλύτερο όμως θέμα είναι άλλο για εμένα, δεν είναι τόσο τα δύο πρώτα. Είναι: πόσο νέος είναι τελικά ο κ. Κασσελάκης όταν έχει υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη. Εκεί υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, αν τελικά αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως νέο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα βιτρίνα η οποία ανακυκλώνει τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα υλικά, τα οποία καταδικάστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

Εκεί, μέχρι στιγμής, τα δείγματα γραφής σίγουρα δεν είναι δείγματα γραφής μιας ουσιαστικής ανανέωσης. Πέραν της εικόνας, άμα σκαλίσει κανείς λίγο πιο βαθιά βλέπει τα πιο προβληματικά πρόσωπα, τον κ. Παππά του 13-0, τον κ. Πολάκη, δεν χρειάζεται νομίζω να πω πολλά εγώ, οι πολίτες έχουν σχηματίσει την άποψή τους. Αυτοί φαίνεται να κάνουν κουμάντο αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει προς κάτι καινούργιο, μοντέρνο, πάντως δεν υπηρετείται με τέτοιες επιλογές».