Σε νέα τεχνική μελέτη για τη στατικότητα των στεγάστρων Καλατράβα του ΟΑΚΑ και του Ποδηλατοδρομίου θα προχωρήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Η πρώτη μελέτη έχει ήδη διαβιβαστεί στο ΤΕΕ, το οποίο θα προχωρήσει σε επαναξιολόγηση έτσι ώστε να υπάρξει διεξοδικότερη έρευνα έτσι ώστε να επιβεβαιωθούν ή όχι τα πρώτα στοιχεία που έχουν προκύψει.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τις παραλείψεις σχετικά με τη συντήρηση του ΟΑΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σημερινή του ανάρτηση, παραδέχθηκε ότι το ΟΑΚΑ είχε αφεθεί στην τύχη του εδώ και δύο δεκαετίες, ενώ ο αναπληρωτής υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης υποσχέθηκε ότι το στάδιο θα επαναλειτουργήσει με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς είναι τώρα το ΟΑΚΑ από ψηλά

Πληθαίνουν οι επώνυμες καταγγελίες

Οι καταγγελίες για πολυετή έλλειψη συντήρησης είναι πολλές και επώνυμες.

Ενδεικτικά, ο Ολυμπιονίκης και πρώην πρόεδρος του ΟΑΚΑ Πέτρος Γαλακτόπουλος περιέγραψε την παντελή έλλειψη συντήρησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του 2004, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι «από τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς ή τίποτα χειρότερο».

Μιλώντας στον ANT1, ο ίδιος ανέλαβε πρόεδρος του ΟΑΚΑ το 2011/2012 θέση στην οποία παρέμεινε για 4,5 χρόνια, ενώ από την πρώτη στιγμή ήρθαν οι τεχνικοί και του είπαν ότι έχει λήξει η σύμβαση ελέγχου του στεγάστρου Καλατράβα.

Ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, υποστήριξε ότι «πρέπει να γίνουν ενδελεχείς έλεγχοι και στα άλλα έργα Καλατράβα διότι θα έχουν παρόμοια προβλήματα τα όποια προβλήματα έχει εμφανίσει τούτο εδώ το κτίριο».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης έκανε λόγο για ολική παραμέληση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο ομότιμος καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Γιώργος Γκαζέττας, δήλωσε ότι δεν υπήρχε μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή του έργου το οποίο είναι μέχρι σήμερα μοναδικό στο είδος του.