Τα έξι θύματα

Στη σύλληψη δέκα ατόμων για την υπόθεση της δολοφονίας των έξι Τούρκων σε ενέδρα θανάτου στη Λούτσα προχώρησαν οι τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANKΑ, 10 μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε η αστυνομία σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για ενέργειες που προετοιμάζονταν να κάνουν στην Κωνσταντινούπολη σε αντίποινα για την εξαπλή δολοφονία στην Αρτέμιδα.

Η αστυνομία δημοσίευσε βίντεο με τις εφόδους στα σπίτια των υπόπτων μελών της συμμορίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια ερευνών που έγιναν από το το τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος, μέλη της οργάνωσης προετοίμαζαν αντίποινα στην Κωνσταντινούπολη λόγω της δολοφονίας έξι μελών της εγκληματικής Οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν στην Ελλάδα στις 11 Σεπτεμβρίου 2023. Εκτιμήθηκε ότι προετοιμάζονταν να δράσουν. Συνεπώς, προχωρήσαμε σε ταυτόχρονη επιχείρηση που έγινε σε διευθύνσεις στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Κατά την επιχείρηση 10 ύποπτοι συνελήφθησαν.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 4 αδήλωτα όπλα, 85 γεμιστήρες, 6 γραμμάρια ναρκωτικών και περίπου 430.000 τουρκικές λίρες.

Όπως αναφέρουν οι τουρκικές αρχές οι έρευνες σε βάρος των υπόπτων συνεχίζονται.

Δύο άτομα αναζητούν οι ελληνικές αρχές

Οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμα ταυτοποιήσει ένα άγνωστο άτομο, το οποίο βρίσκεται τέρμα αριστερά στη φωτογραφία και το οποίο δεν είναι ανάμεσα στα θύματα της ενέδρας.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί το έκτο θύμα πιθανότατα να είναι ο άνθρωπος που τράβηξε τη φωτογραφία αν και αρχικά εικαζόταν ότι πρόκειται για τον 32χρονο Τούρκο που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι αστυνομικοί όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ εκτιμούν ότι ο άνδρας αριστερά στη φωτογραφία που φαίνεται πως διαφεύγει είναι ο δεύτερος «δούρειος ίππος» ή αλλιώς ο δεύτερος πληροφοριοδότης όσο και ότι είναι άνθρωπος της συμμορίας των «Ντάλτον».

Ο 32χρονος Σουλεϊμάν που συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μαζί με τον άγνωστο άνδρα της φωτογραφίας, φαίνεται πως ήταν αυτοί που έπεισαν τα θύματα να πάνε στην ενέδρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.