Πανελλήνιο σοκ και θρήνο έχει προκαλέσει ο θάνατος των πέντε μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Οι πέντε Έλληνες σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση και έπιασε φωτιά.

Η εμπλοκή της ΕΥΠ – Πώς έγινε το τροχαίο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, με τη υπόθεση ασχολήθηκε και η ΕΥΠ ώστε να «φωτιστούν» οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

Πίσω από το όχημα που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ήταν δύο τζιπ από την Λιβύη για να το συνοδεύουν. Ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση και ενώ περνάει το πρώτο τζιπ, το όχημα έστριψε και χτύπησε από την αριστερή πλευρά το λεωφορείο.

Η εντυπωσιακή αλλαγή της πορείας αιφνιδίασε και τον οδηγό.

Το όχημα μεγάλου κυβισμού περιείχε μεγάλη ποσότητα καυσίμων και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΥΠ, εξερράγη το μεγάλο ρεζερβουάρ και σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του οδοστρώματος και τα μεγάλα προβλήματα οδικής ασφάλεια που υπάρχουν στη Λιβύη οδήγησαν στο δυστύχημα.

Το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής, καταστράφηκε ολοσχερώς αφότου τυλίχθηκε στις φλόγες μετά το τροχαίο στον δρόμο προς την Ντέρνα.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Live News» οι πέντε Έλληνες σκοτώθηκαν εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε μετά το τροχαίο.