Την κυβερνητική εξαγγελία για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τις πυρκαγιές, σχολιάζει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

Όπως και τον Αύγουστο του 2021, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές σε Βόρεια Εύβοια και Πάρνηθα, «έτσι και τώρα ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του μέσα από φθηνές δικαιολογίες και χιλιοειπωμένες εξαγγελίες», εκτιμά ο Περισσός.

Και υπογραμμίζει πως «δύο χρόνια μετά, με την κατάσταση να είναι ακόμη χειρότερη και τις καταστροφές ακόμα μεγαλύτερες, επιβεβαιώνεται ότι η απουσία ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδιασμού με επίκεντρο την πρόληψη, συνιστά ένα συνειδητό και διαχρονικό πολιτικό έγκλημα».

Την Πέμπτη η «μάχη» στη Βουλή

Η συζήτηση, στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, θα γίνει την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, και κατά τη διάρκειά της, ο πρωθυπουργός, ενδέχεται να κάνει μια πρώτη αναφορά στις αλλαγές που σχεδιάζονται για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και την καλύτερη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας.

«Την  προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα στοιχεία γύρω από την αντιπυρική περίοδο, τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, αλλά και προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νέο κλιματολογικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο πλανήτης», ανέφερε σχετικά ο κ. Μαρινάκης.

Και προσέθεσε πως η κυβέρνηση αναμένει να γίνει «ένας γόνιμος διάλογος, με στόχο την κατάθεση προτάσεων προς όφελος των πολιτών και της χώρας μας και την προστασία τους απέναντι σε τέτοια ακραία φαινόμενα».