Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Γκάτζα του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και 4 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες του ΟΤΑ.

Παράλληλα, σημαντική είναι η βοήθεια των εθελοντών για τη γρήγορη κατάσβεση της, αν και προς ώρας δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Λεπτοκαρυά – Δαδιά και Τρεις Βρύσες τα ενεργά μέτωπα στον Έβρο

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Λεπτοκαρυά μετατοπίζονται οι δυνάμεις κατάσβεσης συμπεριλαμβανομένων τριών προωθητήρων γαιών του στρατού κι ενός φορτωτή, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το βόρειο δασικό σύμπλεγμα.

Οι φλόγες καίνε δρυοδάσος αλλά με το πύρινο μέτωπο να κινείται κόντρα στον αέρα. Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα τελευταία ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών στον Έβρο με τα άλλα δύο να εντοπίζονται στη Δαδιά και τις Τρεις Βρύσες. Στο τελευταίο μέτωπο, 30 υλοτόμοι με το προσωπικό του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά ώστε να μην περάσει προς το Καταφύγιο Άγριας Ζωής που υπάρχει εκεί.

Την επιπλέον ενίσχυση των εναέριων και επίγειων μέσων κατάσβεσης των πύρινων μετώπων στη Δαδιά αποφάσισε να ζητήσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας μετά τη σημερινή έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.