Επιστολή προς τον διοικητή της πυροσβεστικής στη Ρόδο έστειλε ο πρέσβης της Γερμανίας, Έρνστ Ράιχελ, για να τον ευχαριστήσει για την προστασία των τουριστών κατά τη διάρκεια της καταστροφικής φωτιάς στα τέλη Ιουλίου.

Στην επιστολή του ο Γερμανός πρέσβης αναφέρεται στην «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» που είχαν να διαχειριστούν οι πυροσβέστες στη Ρόδο προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές αλλά και να βοηθήσουν στη μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης των τελευταίων ετών.

Ο κ. Ράιχελ μετά τις ευχές του για ταχεία και πλήρη ανάρρωση σε όλους όσοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης με τη φωτιά, κάνει ειδική αναφορά στις μαρτυρίες Γερμανών για το «πόσο εξαιρετικά φιλόξενοι υπήρξαν οι κάτοικοι της Ρόδου και οι ελληνικές αρχές και πόσο βοήθησαν τους πυρόπληκτους τουρίστες», τονίζοντας: «κατορθώσατε να μην τραυματιστεί σοβαρά ούτε ένας τουρίστας».

Όπως σημειώνει, μάλιστα, «πολλοί από τους τουρίστες που οδηγήθηκαν σε διαφορετικά ξενοδοχεία, έμειναν σε αυτά και συνέχισαν τις διακοπές τους χάρη σε αυτή τη γενναιόδωρη φιλοξενία».

«Ευχόμαστε να μπορέσει να ξεκινήσει γρήγορα η αναδάσωση και να βοηθήσει ώστε το νησί να ανακάμψει γρήγορα» καταλήγει στην επιστολή του ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα.