Ως τάγμα εφόδου λειτούργησαν οι ακροδεξιοί οπαδοί στη Νέα Φιλαδέλφεια όπως φαίνεται και από νέο αποκαλυπτικό βίντεο. Την ίδια στιγμή αγώνα δρόμου δίνουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή, με το βάρος να δίνεται στην ανάλυση γενετικού υλικού και την ανάλυση των βίντεο από τα αιματηρά επεισόδια.

Στο νέο βίντεο φαίνονται οι χούλιγκαν να βρίσκονται λίγα μέτρα μακριά από την OPAP Arena. Δυο επικεφαλής φαίνεται να έχουν αναλάβει τον ρόλο των «αρχηγών», συντονίζοντας την επιχείρηση.

Διαβάστε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: «Δεν έχει απολογηθεί κανείς για ανθρωποκτονία» – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη

Φαίνεται καθαρά να βάζουν στη σειρά τους χούλιγκαν σαν «στρατιώτες» και δίνουν οδηγίες για το πώς θα κινηθούν σαν να βρίσκονται σε… εμπόλεμη κατάσταση.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ένας ανυποψίαστος περαστικός με το αυτοκίνητό του, «πέφτει» πάνω στους χούλιγκαν. Αμέσως βάζει όπισθεν ενώ μια μικρή μερίδα κινείται απειλητικά εναντίον του.

Κάποια στιγμή δίνεται το σύνθημα για την έφοδο και ξεκινά η μάχη. Όταν πλέον έχουν απομακρυνθεί αρκετά, φαίνεται πως κάποιοι κάτοικοι που έχουν τρομάξει κατεβαίνουν από το σπίτι τους για να δουν τι έχει συμβεί και καλούν την αστυνομία.

Δραπέτευσε ο εγκέφαλος;

Η κροατική εφημερίδα «Nacional» προχώρησε σε μια αποκάλυψη – βόμβα βγάζοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες και πρόσωπα των «εγκεφάλων».

Το ταξίδι φαίνεται να οργανώθηκε από «πατέρα τεσσάρων παιδιών, πρώην αρχηγό των BBB και έναν πτυχιούχο κοινωνιολογίας», οι οποίοι μάλιστα κατάφεραν να δραπετεύσουν από την Ελλάδα μετά τα φονικά επεισόδια της περασμένης Δευτέρας.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφέρεται σε ένα άτομο με τα αρχικά P.L, γεννημένος το 2000, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μια λεπίδα οκτώ εκατοστών.

Οι έρευνες

Καθώς το όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί ακόμη οι αρχές εξετάζουν τα άλλα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους για να ταυτοποιήσουν τον δολοφόνο του Μιχάλη.

Η αστυνομία θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό λογισμικό που μετρά τα βιομετρικά χαρακτηριστικά καθώς στα βίντεο οι περισσότεροι από τους δράστες φορούν fullface και κράνη. Το λογισμικό μπορεί να δείξει μέσω ανάλυσης της εικόνας:Ύψος, βάρος, σωματότυπο και χαρακτηριστικά προσώπου.

Τα πλάνα από τα αιματηρά επεισόδια τις εφόδους των χούλιγκαν, αλλά και την καταδίωξη του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, λίγο πριν πέσει νεκρός από μαχαιριά, συγκλονίζουν. Στο βίντεο που εξασφάλισε ο Σκάι καταγράφεται λεπτό προς λεπτό η επίθεση στον Μιχάλη, ο οποίος φαίνεται να δέχεται άγριο ξυλοδαρμό με ρόπαλα. Οι εικόνες δείχνουν το πόσο οργανωμένοι και αποφασισμένοι ήταν οι χούλιγκαν να χτυπήσουν, ακόμη και να σκοτώσουν.

Η ώρα είναι 23:05, το βράδυ της 7ης Αυγούστου. Τα επεισόδια έχουν ήδη αρχίσει αφού έκαναν την εμφάνισή τους οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στο βίντεο διακρίνεται ο αδικοχαμένος Μιχάλης να τρέχει προς το σημείο όπου εμφανίστηκαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό.

Οι φωτοβολίδες και τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή και οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρίσκονταν στο σημείο αναγκάζονται να γυρίσουν προς τα πίσω.

Μπροστά στην είσοδο της κερκίδας των επισήμων του γηπέδου της ΑΕΚ, οι οπαδοί της Ντιναμό απομονώνουν ένα από αυτούς. Χτυπούν τον οπαδό αλλεπάλληλες φορές με στειλιάρια μέχρι που πέφτει στο έδαφος, τον κλωτσούν στο κεφάλι, κάποιος τους φωνάζει να σταματήσουν, ο άνδρας κατορθώνει να απομακρυνθεί.

Tην ίδια ώρα, ο 29χρονος Μιχάλης (το άτομο που προσπαθεί να διαφύγει με την μπλε μπλούζα) δέχεται χτύπημα από ρόπαλο από ομάδα χούλιγκαν που καταδίωκε μερίδα φίλων της ΑΕΚ.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, διακρίνεται ο Μιχάλης -που βλέπει ότι δεν τον καταδιώκει κανείς- να βγάζει το κράνος του και κοιτάει το αριστερό του μπράτσο.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο αντιλαμβάνεται ότι έχει τραυματιστεί και αιμορραγεί. Δεν φαίνεται, ωστόσο, να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του τραύματος και συνεχίζει να προχωρά προς την πεζογέφυρα. Στη συνέχεια, φαίνεται να κατευθύνεται στο παραπλήσιο περίπτερο, όπου επιχειρεί να κρυφτεί.

Συγκεκριμένα είναι 23.18 όταν ο Μιχάλης καταρρέει και όλοι έχουν καταλάβει ότι κινδυνεύει η ζωή του. Ένας οπαδός της ΑΕΚ προσπαθεί να τον βοηθήσει. Το ασθενοφόρο κατορθώνει να φτάσει στο σημείο στις 23.31. Ο Μιχάλης έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και πολύ αίμα. Πλέον είναι πολύ αργά.

Δείτε το βίντεο

Οι δηλώσεις του Κροάτη προέδρου και οι αποστάσεις του πρωθυπουργού

Η υπόθεση συνεχίζει να μονοπωλεί τη συζήτηση και στην Κροατία με τον πρόεδρο της χώρας Ζόραν Μιλάνοβιτς, να προχωρά σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αντιμετωπίζει τους συλληφθέντες ως «αιχμαλώτους πολέμου» ενώ τους «μοιράζει στις φυλακές για να ξυλοκοπηθούν και να βιαστούν».

«Δεν μπορείτε να κρατάτε εκατό άτομα υπό κράτηση για πέντε ημέρες. Αυτές οι πέντε ημέρες σου δίνουν μια τεράστια διακριτική ευχέρεια να δεις τι συνέβη και μετά είναι άνθρωποι και πολίτες που έχουν δικαιώματά», πρόσθεσε και προειδοποίησε ότι οι Κροάτες οπαδοί και πολίτες “αντιμετωπίζονται σαν παράσιτα στην Ελλάδα».

Λίγο αργότερα ο Κροάτης πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας σημειώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά ζήτησε οι κατηγορούμενοι να απελαθούν στην  Κροατία καθώς δεν γίνεται να είναι όλοι υπεύθυνοι για τη δολοφονία.

«Είναι ύποπτοι για τρεις πράξεις, εγκληματική οργάνωση, πρόκληση τραυματισμού και πρόκληση ταραχών. Αυτές είναι σοβαρές πράξεις και ο οπαδός σκοτώθηκε επίσης.

Θέλουμε αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και να απελαθούν στην Κροατία το συντομότερο δυνατό, διότι είναι σαφές ότι δεν μπορεί να είναι όλοι υπεύθυνοι για φόνο», ανέφερε.

«Σε αντίθεση με τον Μιλάνοβιτς, δεν επιτιθέμεθα στην ελληνική δικαιοσύνη. Αυτά τα μηνύματα έτυχαν πολύ κακής υποδοχής εκεί».

Η αντίδραση του ΥΠΕΞ

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ απαντά στις προκλητικές δηλώσεις του Κροάτη προέδρου σημειώνοντας ότι η ελληνική Πολιτεία εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και της ακεραιότητας όσων βρίσκονται στα σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ κάνει λόγο για αναφορές που στρεβλώνουν την πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου.

Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δικαίου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες».