Η Toyota ανακοινώνει τη διάθεση του νέου CH-R, του υβριδικού SUV που ξεκινά την εμπορική του καριέρα στη δεύτερη γενιά του. Το νέο, είναι ότι οι αγοραστές μπορούν να προβούν σε κρατήσεις για το νέο μοντέλο μέσω on line ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν στα τέλη του 2023. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το παραγγείλουν έως τις 11 Σεπτεμβρίου, στην ιστοσελίδα www.toyota.gr προχωρώντας στη διαμόρφωση της έκδοσης που τους ενδιαφέρει, και στη συνέχεια σε online κράτηση, χωρίς κάποια χρέωση.

Το νέο Toyota C-HR διατίθεται στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης τα 29.300€, μέσα από την έκδοση C-ULT, η οποία λανσάρεται με υψηλού επιπέδου εξοπλισμό, με ιδιαίτερα αναβαθμισμένο πακέτο ασφάλειας, τεχνολογίας κινητήρων και πολυμέσων. Μεταξύ των νέων στοιχείων είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, το πληρέστατο σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect με οθόνη αφής 8 ιντσών και πλήθος συνδεδεμένων και απομακρυσμένων υπηρεσιών, όπως το Cloud σύστημα πλοήγησης και η ρύθμιση της θερμοκρασίας της καμπίνας από το smartphone, ασύρματη ενσωμάτωση στο Apple Car Play, πλήρως LED φωτιστικά σώματα, καθώς, φυσικά, και την 5η γενιά Toyota Hybrid Electric και 3η γενιά Toyota Safety Sense, με το σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου (BSM) στο βασικό του εξοπλισμό.

Μεταξύ των νέων συστημάτων υποβοήθησης ξεχωρίζει και η νέα λειτουργία Acceleration Suppression που επιβραδύνει όταν ανιχνεύεται κίνδυνος σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα.

Το νέο Toyota C-HR φέρει το νέο υβριδικό σύστημα  hybrid electric τεχνολογίας πέμπτης γενιάς της Toyota. Ειδικότερα οι αγοραστές μπορούν να το επιλέξουν ανάμεσα στην έκδοση 1.8 Hybrid 140, 2.0 Hybrid 200 ( με έξυπνη τετρακίνηση AWD-i) και για πρώτη φορά σε C-HR θα υπάρχει και η δυναμική έκδοση 2.0 Plug-in Hybrid 220. Φέρει το σύστημα υβριδικής κίνησης Hybrid 140, που για πρώτη φορά λανσαρίστηκε στη νέα Corolla, με ξεχωριστό σημείο την χαμηλή κατανάλωση στα 4,8 λτ./100 χλμ.

Επίσης, η  Hybrid 200 με τη συνδυαστική ισχύ των 198 ίππων αποτελεί την πιο ισχυρή full hybrid πρόταση εξίσου με χαμηλή κατανάλωση (4,8 λτ./100 χλμ.) και εκπομπές CO2 (107 γρ./χλμ.). Το Plug-in Hybrid 220 (συνδυαστική ισχύς 223 ίππων) παρέχει αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση για καθημερινή χρήση έως 66 χιλιομέτρων, με συνδυαστική κατανάλωση 0,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 μόλις 19 γρ./χλμ. Παράλληλα εξασφαλίζει γρήγορες επιταχύνσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δλ..