Υπόθεση που αφορά παράνομες υιοθεσίες απασχολεί τις αστυνομικές Αρχές στα Χανιά.
Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από προσωπικό της Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος από την Αθήνα, σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων προκειμένου να ελεγχθούν ζητήματα ενδεχόμενων παράνομων υιοθεσιών και παρένθετης μητρότητας, καθώς και να ερευνηθεί αν υπήρξε μέσα από τη διαδικασία αυτή περίπτωση εμπορίας.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
Στο στόχαστρο γιατροί και κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, zarpanews, μεταξύ των υπόπτων είναι δύο γιατροί στα Χανιά με μακρά πορεία στον χώρο της ιατρικής, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ έρευνες διεξήχθησαν σε ιατρείο αλλά και σε οικίες.
Σύμφωνα με το Cretalive, στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ, βρίσκεται κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά, το οποίο επισκέπτονται ζευγάρια όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά και όλη την Ελλάδα, την Τουρκία, τα Βαλκάνια και άλλες χώρες, τα οποία ονειρεύονται να αποκτήσουν παιδί. Από το πρωί στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Ασφάλεια Χανίων κάνουν «φύλλο και φτερό» το εν λόγω Κέντρο.
Η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς υπήρχαν καταγγελίες πως ακολουθούνταν διαδικασίες που δεν ήταν νόμιμες.
- Τραμπ: Χρειαζόμαστε ακόμα δύο εβδομάδες για να πλήξουμε όλους τους ιρανικούς στόχους
- Φρίκη στην Κρήτη: «Κλειδί» η κατάθεση της 7χρονης κόρης του ζεύγους για τον τραυματισμό της μητέρας του από τον πατέρα του
- Μαρία Καρυστιανού: Η συγκινητική ανάρτηση για τη Γιορτή της Μητέρας – «Για εμένα η μητρότητα ξαφνικά άλλαξε μορφή»






