Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η οποία και έγινε αποδεκτή.

Στη θέση του Νότη Μηταράκη υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.

Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Μαξίμου η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο», αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Το παρασκήνιο της παραίτησης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός έκανε χθες διακοπές σε σκάφος στην Πάτμο, όπου και επέστρεψε αργά το το απόγευμα στην Αθήνα, τη στιγμή που δίνονται μάχες με τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Είχε προηγηθεί σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής στο οποίο αναφερόταν ότι ο πρώην πλέον υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε διακοπές εν μέσω πολυήμερων σκληρών μαχών με τις φωτιές.

«Ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η «κήρυξη πολέμου» ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες, και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…», ανέφερε σχετικά το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο κ. Μηταράκης εμφανιζόταν στο Συντονιστικό Κέντρο όμως φέρεται να έλειπε συγκριμένες ώρες.

Ρόλο σε αυτήν την απόφαση φέρεται να έπαιξαν και οι προηγούμενες δηλώσεις του κ. Μητάρακη για την έφιππη αστυνομία.