Πανηγυρίζουν οι Δήμοι Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού καθώς εξ όσων φαίνεται, το Θέατρο Βράχων θα παραμείνει υπό την κυριότητα του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, μετά την τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου στο αίτημα αναίρεσης της απόφασης του εφετείου από τους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού, που απέδιδε την περιοχή στους φερόμενους ως ιδιοκτήτες ιδιώτες, σύμφωνα με πληροφορίες παρενέβη η Πολιτεία προκειμένου να δώσει λύση στο θέμα.

Υπενθυμίζουμε πως στον πρώτο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης, ο χώρος είχε αποδοθεί στους Δήμους και Δάφνης – Υμηττού, ωστόσο στο εφετείο που προσέφυγαν οι ιδιώτες που διεκδικούν την έκταση η απόφαση αντιστράφηκε. Κατόπιν το Ελληνικό Δημόσιο και οι δυο Δήμοι προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο με αίτημα αναίρεσης της απόφασης αυτής, κάτι που απορρίφθηκε, όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και ο χώρος αποδόθηκε στους ιδιώτες.

Οι τελευταίες όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού που ελήφθη μετά από σύσκεψη  όπου συμμετείχε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και  ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και π. Δημάρχου Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιά, η Πολιτεία θα προχωρήσει στην άμεση απόκτηση των 104 στρεμμάτων μέσω απαλλοτρίωσης του χώρου, με τις αναγκαίες  νομοθετικές πρωτοβουλίες.  Στη συνέχεια ο χώρος που περιλαμβάνει και το Θέατρο Βράχων θα αποδοθεί δωρεάν στους 2 Δήμους της Αττικής και άρα στους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα είπε σχετικά: «Από το ξεκίνημα του αγώνα μας το διακύβευμα ήταν αν θα είμαστε ενωμένοι ή διαιρεμένοι. Εμείς επιλέξαμε το δρόμο της συνένωσης και της συνεννόησης και σήμερα είναι μια ημέρα χαράς όχι μόνο για το Βύρωνα και τον Υμηττό, αλλά και για ολόκληρη την Αττική», ενώ ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού Γιώργος Μπηνίσκος είπε: «Σήμερα, είναι μια ιστορική μέρα για τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού, για τον όμορο Δήμο Βύρωνα αλλά και για όλη την Αττική, αφού τα εμβληματικά Θέατρα Βράχων «Μελίνας Μερκούρη» και «Άννας Συνοδινού» καθώς και οι αθλητικές εγκαταστάσεις διατηρούν τον δημόσιο χαρακτήρα τους και θα αποδοθούν στους πολίτες τους, στους οποίους πραγματικά ανήκουν».