Στην Καλαμάτα μεταβαίνει σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να συμπαρασταθεί στους διασωθέντες από το ναυάγιο που σημειώθηκε 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου σε διεθνή ύδατα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν παρούσα σε αιμοδοσία, από την οποία αποχώρησε εσπευσμένα για να βρεθεί δίπλα στους διασωθέντες από το ναυάγιο.

Αυξήθηκε σε 32 ο αριθμός των νεκρών

Εν τω μεταξύ, στους 32 ανήλθαν οι νεκροί από το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους. Το Λιμενικό Σώμα, έπειτα από ευρεία επιχείρηση κατάφερε να περισυλλέξει 104 άτομα εκ των οποίων τα τέσσερα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας για ιατρικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι κατά τον εντοπισμό των διασωθέντων κανείς δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Όλοι οι επιβαίνοντες του αλιευτικού σκάφους αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος