H Peugeot παρουσιάζει το νέο  panoramic i-COCKPIT™ που εναρμονίζεται με την ηλεκτρική εποχή της φίρμας. Το νέο κόκπιτ θα κάνει το ντεμπούτο του στο νέο PEUGEOT 3008., που θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο.

Σήμερα, η PEUGEOT αποκαλύπτει όλες τις καινοτομίες του νέου εντυπωσιακού PEUGEOT panoramic i-COCKPIT™. Θαα διαθέτει  μία εντυπωσιακή, υψηλής ανάλυσης, κυρτή οθόνη 21 ιντσών που αιωρείται πάνω από το ταμπλό, νέου τύπου μικρό τιμόνι και διακόπτες i-Toggles.

Θα προσφέρει σημαντικές τεχνολογίες όπως ο  ψηφιακός πίνακας οργάνων, η δυνατότητα ασύρματης συνδεσιμότητας, οι φωνητικές εντολές, η τρισδιάστατη απεικόνιση κ.α.

Επίσης οι σχεδιαστές ενοποίησαν δύο από τα τρία θεμελιώδη στοιχεία του i-Cockpit®: το heads-up display (HUD) και τη μεγάλη κεντρική οθόνη αφής.

Η πανοραμική οθόνη των 21ιντσών έχει τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει βέλτιστη εργονομία όπου στην αριστερή πλευρά της πανοραμικής οθόνης, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων εμφανίζει όλες τις πληροφορίες οδήγησης (ταχύτητα, ένδειξη ενέργειας/power meter, συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, ροή ενέργειας κλπ.) ενώ στη δεξιά πλευρά της πανοραμικής οθόνης, στο μέσον του ταμπλό, βρίσκεται το τμήμα της οθόνης αφής, το οποίο είναι προσβάσιμο από τον οδηγό και το συνοδηγό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το χειρισμό του συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού, της πλοήγησης, των συστημάτων πολυμέσων/δικτύωσης κλπ.

Συναρπαστικό και το μικρό τιμόνι  του PEUGEOT i-Cockpit®, ενώ τα χειριστήρια που υπάρχουν τώρα στο νέο τιμόνι είναι «αφής».