Συνεχίζεται η περιπέτεια για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας, τον ομογενή Φρέντι Μπελέρη, τον οποίο οι αρχές στην Αλβανία κρατούν φυλακισμένο στα Τίρανα. Σε αντίθεση με τον άμεσο συνεργάτη του, Περικλή Κοκαβέση, ο οποίος θα αποφυλακιστεί με όρους, ο Μπελέρης θα παραμείνει στη φυλακή.

Σύμφωνα με το himara.gr ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η εξέταση της προσφυγής κατά της απόφασης προφυλάκισης που είχαν καταθέσει και οι δύο. Το «παρών» στο δικαστήριο σήμερα έδωσε μόνο Κοκαβέσης καθώς τον κ. Μπελέρη τον εκπροσώπησε ο δικηγόρος του.

Ο Παντελής Κοκαβέσης αφέθηκε ελεύθερος με υποχρεωτική παρουσία στο τμήμα της Χιμάρας εξαιτίας των σοβαρών θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Αμφότεροι βρίσκονται ήδη 20 ημέρες στη φυλακή, καθώς η σύλληψή τους από τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις έγινε τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου, δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στη χώρα.

Η συνάντηση Κασκαρέλη – Τσάκα

Νωρίτερα, για το ζήτημα αυτό, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης, είχε συνάντηση με την Αλβανίδα ομόλογό του, Όλτα Τσάκα, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών των κρατών- μελών του ΝΑΤΟ στο Όσλο.